Szerdáig eldől Christian Horner sorsa a Red Bullnál

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 21:52
Vajon a Bahreini Nagydíjon még Christian Horner lesz a Red Bull csapatfőnöke? (Fotó: AFP)
A Sky Sports értesülései szerint lezárult a Red Bull Christian Horner ellen indított belső fegyelmi eljárása, és még a Bahreini Nagydíj első edzésnapja előtt, azaz kedden vagy szerdán hivatalossá válik a Formula–1-ben világbajnoki címvédő csapat igazgatójának sorsa.

 

Horner ellen hetekkel ezelőtt indult belső eljárás az egyik hölgy munkatársának panasza miatt, a csapatfőnök elleni vád helytelen viselkedés volt.

A belső eljárást a csapatot birtokló Red Bull vállalat kezdeményezte, február 9-én több mint nyolcórás tárgyalást tartottak, amely során Horner tagadta az ellene felhozott vádakat. A csapatfőnök ezt követően ott volt az 2024-es autó bemutatóján és a bahreini teszten is, de a csütörtöktől szombatig tartó idénynyitón a számára kedvezőtlen döntés esetén már talán nem is ő lesz a Red Bull igazgatója.

Bár a Red Bull egyelőre jól titkolja az ügy részleteit, bennfentesek információi szerint Horner bajban van. Állítólag Bernie Ecclestone és Stefano Domanicali, az F1 korábbi és jelenlegi vezetője is azt tanácsolta neki, hogy mondjon le magától, az F1 amerikai és a Red Bull osztrák tulajdonosai ugyanis rendkívül kényesek a zaklatási ügyekre, és mindkét márkának nagy presztízsveszteséget jelentene, ha Horner megúszná az ügyet dorgálással.

Ugyanakkor a Red Bullt 51%-ban birtokló thaiföldi tulajdonosi kör Horner pártján áll.

A több mint 100 oldalas jegyzőkönyv már a Red Bull vezetőinek asztalán van, nekik kell döntést hozniuk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik