Megvan az AlphaTauri új neve, Visa Cash App RB-ként szerepel a 2024-es F1-es idényben – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 14:31
Fotó: Twitter/RBR Daily
A Red Bull megerősítette, hogy az AlphaTauri Visa Cash App RB Formula One Team néven szerepel a Formula–1 2024-es kiírásában.

 

 

A Cash App 2021 óta a Red Bull szponzora, és az idén a Visa logói is megjelennek az autón. Az új Visa Cash App RB csapat festését különleges rendezvényen mutatják be Las Vegasban február 8-án.

„Fantasztikus érzés felfedni az új identitást! Természetesen üdvözöljük az új partnereket, akikkel hamarosan elkezdjük a faenzai csapat történetének következő szakaszát” – mondta Peter Bayer, a Visa Cash App RB vezérigazgatója.

A Red Bull korábban a második számú F1-es csapatát főként a junior pilóták utolsó felkészülési szakaszaként működtette. A legsikeresebb pilóták – köztük Max Verstappen, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo – is itt fejlődtek.

Bayer azonban jelezte, hogy a csapat prioritásai megváltoztak a márkaváltással és az új vezető stáb érkezésével.

„Merész elképzelésünk van a csapatról, amelyet jómagam és a csapatfőnök, Laurent Mekies vezetünk majd. Rendkívül izgalmas, hogy olyan jövőorientált partnerek is velünk vannak ezen az úton, mint a Visa és a Cash App.”

A csapatot 1985-ben Minardi néven alapították, majd 20 évvel később a Red Bull megvásárolta. Eredetileg Toro Rosso névre keresztelték át – olaszul „Red Bull” – egészen addig, amíg 2020-ban át nem nevezték AlphaTaurira.

Tavaly a nyolcadik helyen végzett a csapat a konstruktőri bajnokságban. Ricciardo és Cunoda Juki marad a csapat két pilótája.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik