F1: „Ez az egész kissé szánalmas volt” – Russell odaszúrt Verstappennek

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 13:11
null
Russell lezártnak tekinti az azeri incidenst (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedesnél versenyző George Russell kijelentette, hogy a múlt hétvégi Azeri Nagydíj sprintjén történt incidens ellenére sem változtat a hozzáállásán, és úgy érzi, kissé szánalmas volt, ahogyan Max Verstappen kezelte a helyzetet.

 

 

Mint ismert, George Russell és Max Verstappen a múlt hétvégi Azeri Nagydíj szombati sprintjén ért össze egymással a rajtot követően, aminek következményeként lyuk keletkezett a Red Bull oldaldobozán. A harmadik helyen befutó holland a leintés után még a parc fermében kérte számon a mögötte célba érő britet, és kritikával illette a vetélytárs versenyzését. A címvédő egy ponton f.szfejnek nevezte a mercedesest, majd később arról beszélt, hogy Russell magyarázatának nem volt semmi értelme, és felesleges kockázatot vállal a lassú autója miatt.

Russell már a futamot követően is jelezte, szerinte Verstappen túlreagálta a helyzetet, és most, csaknem egy héttel a történtek után is úgy érzi, nem tett volna semmit másképp. A brit jelezte, a folytatásban sem fog változtatni a hozzáállásán. „Ami engem illet, nincs mit tisztázni. Ha találkozunk, akkor üdvözöljük egymást, és kezet fogunk. Számomra ez már a múlt, mögöttünk van. A véleményem sem változott róla, még mindig tisztelem, és nagyszerű versenyzőnek tartom. Nyilván a pillanat hevében mondunk dolgokat, de továbblépünk."

2. MIAMI NAGYDÍJ
MÁJUS 5., PÉNTEK
1. szabadedzés: 20.00–21.00
2. szabadedzés: 23.30–00.30
MÁJUS 6., SZOMBAT
3. szabadedzés: 18.30–19.30
Időmérő: 22.00–23.00
MÁJUS 7., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 306.326 km) rajtja: 21.30
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 28., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

„Továbbra is ugyanúgy fogok versenyezni, mint eddig. Sok minden elhangzott az ütközésünkről, de a magam szemszögéből elég egyértelmű volt a helyzet: megpróbálkoztam az előzéssel, sikerült végrehajtanom, és ez feldühítette őt. Ezek a dolgok a versenyzéshez tartoznak, és azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, erről szól a Formula–1."

Noha Russell szavaiból arra lehetett következtetni, hogy már nem neheztel a vetélytársra, és valóban továbblépett a történteken, a Sky Sportsnak adott interjújában még odaszúrt a hollandnak, és szánalmasnak nevezte a viselkedését.Ez az egész kissé szánalmas volt. Már kisgyermekként megtanulod, hogy neked is el kell viselned azt a bánásmódot, amiben másokat részesítesz. Neki is volt több hasonló megmozdulása a kemény versenyzés jegyében, és rossz volt látni, hogyan kezelte, amikor visszakapott valamit ebből. Mindketten versenyzők vagyunk, és mindketten jó ideje itt vagyunk már, sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Beszélni fogunk róla, továbblépünk, és egy nap majd csak nevetünk az egészen."

A Mercedes a konstruktőri tabella harmadik helyén áll, míg Russell az eddig megszerzett 28 pontjával az egyéni összetett hetedik pozícióját foglalja el. A pilóta szerint kétségtelen, hogy nem ott állnak, ahol szeretnének, de bízik benne, hogy Miamiban jobb esélyeik lesznek.Egyértelműen nem vagyunk elég gyorsak. Jobb munkát kell végeznünk, és ezt is meg is fogjuk tenni ezen a hétvégén. Remélhetőleg valamivel simább nagydíjunk lesz, és harcba szállhatunk az Aston Martinnal és a Ferrarival. Tavaly a miami futam volt az egyik legkeményebb a teljes évet nézve, de szerintem ez csak még izgalmasabbá teszi."

Russell a tavalyi floridai versenyen ötödikként szelte át a célvonalat a Red Bull és a Ferrari pilótái mögött, illetve a csapattársa, Lewis Hamilton előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik