F1: Gyakran azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek – Bottas

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 15:03
null
Bottas szerint a Mercedes versenyzőjeként mindig nagy volt rajta a nyomás (Fotó: AFP)
A pilótapiac alakulása kapcsán a rajongókat talán leginkább foglalkoztató kérdés az, hogy hol versenyez Valtteri Bottas 2022-ben, hiszen a Mercedes versenyzője alatt rezeg a léc a jelenlegi csapatánál. Bottas a Speedweeknek mesélt a rá nehezedő nyomásról, a mercedeses pályafutása elejéről, Lewis Hamiltonról, illetve a balszerencsés futamairól.

 

A 2021-es szezon előrehaladtával egyre több kérdés merült fel Valtteri Bottas jövője kapcsán. A Mercedes versenyzője nem éppen pályafutása legerősebb idényét teljesíti, és a rajongók is egyre jobban várják azt, hogy George Russell lehetőséget kapjon az „ezüstnyilaknál”. Bottas szerint nagy rajta a nyomás, de ezzel már akkor meg kellett birkóznia, amikor a williamses évei és Nico Rosberg visszavonulása után csapatot váltott.

„Amikor megérkeztem a Mercedeshez, egy nagy versenyző nyomdokaiba léptem, hiszen egy világbajnokot kellett pótolnom – emlékezett vissza a finn pilóta. – Ebben a sportágban mindig nagy rajtad a nyomás, de az én karrieremben ez egy még nagyobb lépés volt. Mindig a lehető legtöbbet kellett kihoznom ahhoz, hogy meghosszabbítsák a szerződésemet. A Formula–1-ben folyamatosan bizonyítanod kell, de az évek során hozzászoktam ehhez a nyomáshoz.”

Bottas arra is kitért, hogy mennyire nehéz egy csapatnál versenyezni Lewis Hamiltonnal, illetve hogyan éli meg azt, amikor nem a tervei szerint alakulnak a versenyek.

„Nem könnyű a stabil csapattársának lenni – vallotta be a kilencszeres futamgyőztes. – Nagyon gyors az időmérőkön, a versenyeken még ennél is erősebb. Ez arra sarkall, hogy még többet várjak el magamtól. Tisztában vagyok azzal, hogy csak akkor győzhetem le, ha mindent beleadok. Egyrészről ez hihetetlenül fárasztó, másrészről viszont motivál engem. Amikor azonban utolér a balszerencse, gyakran azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Vannak dolgok, amikre én nem lehetek hatással, és csak magam mögött kell hagynom őket. A legjobban az fáj, amikor én hibázom, és tudom, hogy többet is kihozhattam volna a versenyemből.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik