F1: bemutatkozott a szaúd-arábiai pálya – képek

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 10:53
null
Szaúd-Arábia december 5-én mutatkozik be a Formula–1-ben (Fotó: Twitter/F1)
A Szaúd-arábiai Nagydíj szervezői csütörtök délelőtt bemutatták az idén csatlakozó dzsiddai pályát, amely összesen 27 kanyart foglal magába, s a versenynaptár leghosszabb és leggyorsabb utcai helyszíne lesz.

 

Mint ismert, Szaúd-Arábia hosszú távú szerződést kötött a Formula–1-gyel, aminek eredményeként a december 5-i hétvégén megrendezheti az első nagydíját Dzsiddában. A szervezők pénteken be is mutatták az éjszakai, városi pályát, amely a spái után a második leghosszabb lesz a versenynaptárban, miután 6.175 kilométeres lesz, s összesen 27 kanyart foglal magába.

 

A hosszú egyeneseknek és a magas átlagtempójú részeknek köszönhetően 250 kilométer/órás átlagsebességre lehet számítani, s elképzelhető, hogy összesen három DRS-zóna segíti az előzéseket, míg az utolsó kanyarba menet a versenyzők elérhetik akár a 322 km/h-t is.

A Formula–1 sportigazgatója, Ross Brawn elmondta, az utcai pályát Hermann Tilke pályaépítő cégével közösen alkották meg azt a célt kitűzve, hogy minél izgalmasabb kerék a kerék elleni csatákat hozó versenyeknek adhasson otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik