F1: a Mercedes elismerte, nem tesz jót a show-nak az uralma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.21. 19:28
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy valóban árt a Formula–1-nek, hogy minden futamnál előre tudható, hogy valamelyik pilótája fog nyerni, és a többieknek esélyük sincs. Az Osztrák Nagydíjon idei ötödik kettős győzelmét arató német autógyár nyitott a változtatásra, mert nem látja értelmét egy hanyatló népszerűségű szakág uralásának.

„Nyilvánvaló, hogy nem használ a Formula–1-nek, ha egy csapat hosszú távon verhetetlenné válik – mondta Toto Wolff. –A Ferrari a kétezres évek elején öt éven át, a Red Bull az elmúlt években négy évig volt egyeduralkodó, mi pedig már a második éve uraljuk az eredménylistákat. Ez nem tesz jót a show-nak. Minket is érdekel a teljes kép, igyekszünk arra figyelni, nem mondjuk azt, hogy csak azért, mert folyton nyerünk, semmi más nem érdekel minket. Nem jó a nézőknek, ha előre megjósolható az eredmény. El kell döntenünk, hogyan változtathatunk a helyzeten.”Toto Wolff. –A Ferrari a kétezres évek elején öt éven át, a Red Bull az elmúlt években négy évig volt egyeduralkodó, mi pedig már a második éve uraljuk az eredménylistákat. Ez nem tesz jót a show-nak. Minket is érdekel a teljes kép, igyekszünk arra figyelni, nem mondjuk azt, hogy csak azért, mert folyton nyerünk, semmi más nem érdekel minket. Nem jó a nézőknek, ha előre megjósolható az eredmény. El kell döntenünk, hogyan változtathatunk a helyzeten.”

A Mercedesre az utóbbi hetekben amiatt nehezedik nyomás, mert nemet mond a motorfejlesztési tilalom lazítására, így viszont a Renault és a Honda is esélytelen marad a felzárkózásra. A Mercedes az év elején a Ferrari javuló formájára mutatva érvelt arra, hogy jó a mostani rendszer, ez ugyanis a többi motorgyártónak is sikerülhet, de a Renault-nál már az F1-ből való távozás is szóba került, és a Honda sem nagyon találja a helyes utat előre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik