Húsz évvel Senna után visszatért a félelem az F1-be - lapszemle

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 20:07
null
Sötét felhők az F1 egén (Fotó: Action Images)
A 2014-es F1-es idény során először nem Lewis Hamilton és Nico Rosberg párharcáról szóltak a verseny utáni napon a nemzetközi sajtóban megjelent szalagcímek. A lapok tudósításai mind Jules Bianchi szörnyű balesetét emelik ki, s az F1 biztonsági körülményeinek állapotát taglalják.

 

NAGY-BRITANNIA
Sun:
– Feszültség az F1-ben, miközben az egyik legfényesebb csillag a kórházban az életéért küzd. Jules Bianchi balesete az esős Japán GP-n felvet bizonyos kérdéseket a sportág biztonsági előírásaival kapcsolatban.
Guardian: – Segélytraktor a pálya mellett és a rajt időpontjának megváltoztatása. Kétségek vetődnek fel, hogy elegendő óvintézkedést tesznek-e az F1-ben a pilóták biztonságáért.
Telegraph: – Bianchi balesete arra emlékeztet mindenkit, hogy a Formula–1 életveszélyes.
Independent: – Lewis Hamilton nyolc hosszú évet várt első szuzukai sikerére. Győzelme azonban keserédes volt, mert azt beárnyékolta Jules Bianchi súlyos balesete.

NÉMETORSZÁG
Berliner Morgenpost:
– Az F1-et sokkolta a súlyos baleset. Egy pilóta az életéért küzd. A francia Jules Bianchi balesete beárnyékolta Lewis Hamilton győzelmét a Japán Nagydíjon.
Bild: – A baleset a versenysport része. A kockázatokkal Jules Bianchi is tisztában volt, amikor vasárnap az autójába ült. És mégis! Vajon elkerülhető lett volna a rossz időjárás miatt bekövetkezett szörnyű szuzukai baleset? A versenyt azért nem hozták előre a napos, száraz szombati napra, hogy pénzt spóroljanak. Bernie Ecclestone és a japán szervezők ragaszkodtak az eredeti időtervhez a tájfun és a heves esőzés ellenére. A futamot nem lett volna szabad vasárnap megrendezni. Az F1-es cirkusz azonban a természeti erőknél is erősebbnek érzi magát. Ennek a tévedésnek az árát most egy 25 éves pilóta fizeti meg.
Die Welt: – Bianchi horrorisztikus balesete beárnyékolja az F1-et.
Hamburger Abendblatt: – A Formula–1 a baleset után Bianchiért aggódik. A francia versenyző a szuzukai GP-n fékezés nélkül egy segélydarunak ütközött, s életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

FRANCIAORSZÁG
Libération:
– Jules Bianchi balesete kétségtelenül újraindítja a zárt pilótaüléssel és a hatékonyabb bukócsővel kapcsolatos vitákat.
Le Figaro: – Ayrton Senna 1994. május 1-jén elszenvedett halálos balesete óta a F1 először aggódik ismét egy pilótája életéért.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
– Formula dráma. Bianchi a traktorral történt ütközés után az életéért küzd. Rémálom Szuzukában, őrült és abszurd baleset a 43. körben.
Corriere dello Sport: – Bianchi életveszélyben, a nemzetközi szövetség össztűz alatt. Abszurd baleset, Bianchi az életéért küzd.
Corriere della Sera: – Húsz évvel Ayrton Senna után a Formula–1-be visszatért a félelem. Egy szerencsétlen baleset, egy rémálom, s mindenki lélegzetvisszafojtva figyeli az aggasztó híreket.
La Repubblica: – Bianchi életveszélyben. Horrorisztikus baleset, az F1-es cirkusz sokkolva.
La Stampa: – Dráma a Formula–1-ben, Bianchit a balesete után megműtötték, s életveszélyben van.

SPANYOLORSZÁG
El País:
– Bianchi balesete nyomán kérdések vetődnek fel az érvényben lévő biztonsági előírásokról. A versenyt már korábban félbe kellett volna szakítani. Ráadásul tudni lehetett, hogy heves esőzés fenyeget. A rendezők azonban nem akartak eltérni az eredeti időtervtől.
El Mundo: – Baleset az esőben: talán annak, ami Bianchival történt, nem lett volna szabad megtörténnie. A két Mercedes-pilóta, a brit Lewis Hamilton és a német Nico Rosberg közötti párharc ezen a napon senkit nem érdekelt.
El Periódico: – Mindenki Bianchiért imádkozik. A verseny az eső miatt nagyon veszélyessé vált. A rendezőknek korábban le kellett volna állítaniuk a futamot.
Marca: – Amikor az F1-ben két hibát elkövetnek, az nem kecsegtet semmi jóval. Amikor azonban három, négy hiba is bekövetkezik egyszerre, a következmények katasztrofálisak. Pontosan ez történt Bianchi baleseténél.

SVÁJC
Neue Zürcher Zeitung:
– Fekete vasárnap Szuzukában. A francia Jules Bianchi egy segélydarunak ütközött, s életveszélyes állapotba került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik