F1: a Pirelli szerint szánalmas Pérez kritikája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 12:47
Sergio Pérez szerint a gumikat szállító Pirelli tehet arról, hogy a GP2-es autók gyorsabbak némelyik F1-es négykerekűnél. A Pirelli sportigazgatója szerint szánalmas a Force India mexikói pilótájának vádja.

„Ha valaki megnézi a GP2 és az F1 eredménysorát, lehangoló az időeredménybeli különbség, főleg, ha azt vesszük, mennyivel kevesebb pénzből gazdálkodnak a GP2-esek –mondta Pérez, aki korábban már elmondta, szerinte nagyon unalmasak az idei versenyek. – A Pirelli tavaly túlságosan gyorsan kopó gumikat készített, és túlreagálta a helyzetet, míg az idén a tartós gumik egyben sokkal lassabbá is tették az autókat. Vasárnap ismét nagyon unalmas futam következik, amelyen egymás mögött vonatozunk majd. A gumiszállítónak agresszívabbnak kellene lennie, ugyanis alig van tapadás, az autók vezetése nem élvezetes. Remélem, hallgatnak ránk, és tesznek valamit, mert ez nem jó a sportnak."korábban már elmondta, szerinte nagyon unalmasak az idei versenyek. – A Pirelli tavaly túlságosan gyorsan kopó gumikat készített, és túlreagálta a helyzetet, míg az idén a tartós gumik egyben sokkal lassabbá is tették az autókat. Vasárnap ismét nagyon unalmas futam következik, amelyen egymás mögött vonatozunk majd. A gumiszállítónak agresszívabbnak kellene lennie, ugyanis alig van tapadás, az autók vezetése nem élvezetes. Remélem, hallgatnak ránk, és tesznek valamit, mert ez nem jó a sportnak."

A Pirelli reagált Pérez kritikájára, és ha az olasz gumigyártón múlik, semmi sem fog változni.

„Semmit sem reagáltunk túl, másképp álltunk hozzá. Az autók másak idén, sokszor kipörögnek a kerekek, ezen nem tudunk változtatni. Az egyetlen megoldás az lenne, ha volna tizenkét keverékünk a szezonra, és tudnánk reagálni az ilyen jelenségekre. Nem mindig tökéletesek a gumik, de az a kifogás, hogy az F1 idei képét kizárólag a gumik határozzák meg, szánalmas" – mondta Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik