F1: fenyegetőzik a Pirelli - ha nem tesztelhet, kivonul

Vágólapra másolva!
2013.10.14. 22:25
A Pirelli azzal fenyegette meg a Formula–1 vezetőit, hogy a 2014-es idény előtt kivonul a sportágból, ha nem biztosítanak számára tesztlehetőséget a csapatokkal novemberben és decemberben Abu-Dzabiban.

A spanyol El Mundo Deportzivo és az olasz Italiaracing is arról számolt be, hogy Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója a Japán Nagydíjon az asztalra csapott, és készen áll arra, hogy jövő hétfőn az F1 stratégiai találkozóján kész tények elé állítsa a csapatokat és az FIA-t.

„Nem tűrhetjük tovább, hogy csak jártatjuk a szánkat, és semmi sem történik. Valaminek meg kell változnia" – mondta Hembery, aki ugyanazt a feltételeket akarja, amit korábban a Michelin és a Bridgestone megkapott, azaz a mostaninál jóval több tesztlehetőséget, amelyen a csapatok nem az autóikkal vannak elfoglalva, hanem a gumigyár kívánságait is teljesítik.

A Pirellin belül Hemberynél felsőbb körökben is megnőtt a frusztráció, Marco Tronchetti elnöknek kezd elege lenni abból, hogy a Pirellit nem engedik felkészülni, a versenyeken pedig folyamatosan szidják. „Nem szórakoznak, készek arra, hogy gumik nélkül hagyják az F1-et 2014-ben" – írta az El Mundo Deportivo.

A Pirellit az elmúlt hetekben a gumiszerkezet változtatása ellenére szidta Mark Webber, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen és Sergio Pérez is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik