F1: a Sauber bemutatta grafitszürke versenyautóját

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 12:45
null
A Sauber festéséből szinte teljesen eltűnt a BMW-korszakra jellemző fehér szín (Fotók: Sauber)
A Formula–1-es Sauber-istálló a svájci főhadiszállásán bemutatta a 2013-as versenyautóját, a C32-est, amellyel két új pilóta, a Sergio Pérez, Kobajasi Kamui kettőst váltó Nico Hülkenberg, Esteban Gutiérrez duó indul a világbajnokságon.

A Sauber a McLaren, a Ferrari és a Force India után szintén az orron lévő lépcső eltakarása mellett döntött, igaz, az orr közepén hagyott egy „üreget”. Ez a harmadik megoldás az orrszerkezet kiképzésére, az autóját hétfőn bemutató Lotus ugyanis teljes egészében elhagyta a takaróelemet, mondván, aerodinamikai szempontból nincs jelentősége, csak plusz súlyt jelent. Ezt az indoklást azóta több csapat is cáfolta.

A Sauber megtartotta keskeny oldaldobozát a grafitszürke C32-esen, amelynek festése egyesek számára a 2010-es Hispaniát idézi – annál azonban biztosan versenyképesebb lesz Hülkenbergék kocsija. A keskeny oldal és tömör farrész a Sauber tervezői szerint növeli a hátsó aerodinamikai elemek hatékonyságát, ami nagyon fontos lenne az időmérős teljesítmény javítása szempontjából.

A karcsúsítást azért is lényegesnek tartotta a csapat, hogy a lehető legtöbb mozgatható ballaszttal tudja alakítani az autó egyensúlyát.

A négykerekűt a Ferraritól kapott motor hajtja, s a korábbi szezonokhoz hasonlóan szintén Maranellóból érkezett a váltó és a KERS is.

Az istálló az F1-es szokásoknak megfelelően alapkoncepciót mutatott be, amely szinte teljesen megváltozik a háromszor négy napos spanyolországi tesztidény végére, és azt remélik, a március 17-ei melbourne-i idénynyitón akár az élcsapatokra is veszélyes sebességet mutat.

TOVÁBBI KÉPEKHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
TOVÁBBI KÉPEKHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A 2013-AS F1-ES CSAPATBEMUTATÓK
LotusJanuár 28., Enstone
E21
KÉPEK
McLarenJanuár 31., WokingMP4-28
KÉPEK
FerrariFebruár 1., Maranello
F138
KÉPEK
Force India
Február 1., Silverstone
VJM06
KÉPEK
SauberFebruár 2., Hinwil
C32
Red Bull
Február 3., Milton Keynes
RB9
MercedesFebruár 4., Jerez
AMG F1 W04
Toro Rosso
Február 4., Jerez
STR8
CaterhamFebruár 5., Jerez
CT03
Marussia
Február 5., Jerez
MR02
WilliamsFebruár 19., Barcelona
FW35
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik