F1: Nincs szükség alapszerződésre - Ecclestone

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 10:46
Bernie Ecclestone szerint nincs szükség a tavaly lejárt alapokmány, a Concorde-szerződés meghosszabbítására a Formula–1 fennmaradásához. A sportág gazdasági vezetője azután nyilatkozott erről, hogy hét héttel az idény rajtja előtt még nem írta alá mindenki a dokumentumot, és sokan aggódnak emiatt.

„Az idény elkezdődhet anélkül, hogy nem írjuk alá a Concorde-szerződést, sőt később sem számít, hogy van-e ilyen megállapodás, vagy nincs – mondta Ecclestone az ESPN-nek. – Az okmány két fontos részből áll. Az egyik a pénz elosztása, amiről már megegyeztem a csapatokkal. A másik a szabályalkotás szabályozása, ami úgyis mindig változik. A csapatok csak a technikai szabályzat miatt aggódhatnak.”Ecclestone az ESPN-nek. – Az okmány két fontos részből áll. Az egyik a pénz elosztása, amiről már megegyeztem a csapatokkal. A másik a szabályalkotás szabályozása, ami úgyis mindig változik. A csapatok csak a technikai szabályzat miatt aggódhatnak.”

Egyes szakértők szerint az idén kemény politikai csaták alakulhatnak ki az F1-en belül a sportág irányítása, valamint a költségek korlátozásának megoldása miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik