Sima felületű abroncsok: videók az utolsó slick gumis versenyről

Vágólapra másolva!
2009.03.26. 00:25
Címkék
A hétvégi Ausztrál Nagydíj lesz az első Formula–1-es futam 1997. október 26. óta, amelyen slick, azaz teljesen sima felületű abroncsokat használnak a versenyzők. Ez alkalomból felidézzük a 12 esztendővel ezelőtti szezon zárófutamát, a jerezi Európai Nagydíjat, a kilencvenes évek egyik legmozgalmasabb futamát.
Ízelítő gyanánt íme egy kör Jerezben Jacques Villeneuve-vel, akit azon az októberi délutánon világbajnokká koronáztak.


A hivatalos időmérő edzésen olyan szenzáció történt, amilyen azelőtt és azóta sem: az első három helyezett ezredre azonos időt futott.



Ezen a hétvégén a rajt volt Michael Schumacher legjobb pillanata. A vb-pontversenyt egyetlen egységgel vezető német remek pozícióba került Ferrarijával.



Villeneuve felzárkózott a németre, akit különös módon segített Norberto Fontana, a Sauber pilótája. Akkor is sokan megjegyezték, hogy Sauberjét Ferrari motor hajtja, de Fontana 2006-ban maga is elárulta, Jean Todt utasította rá, hogy blokkolja Schumi vetélytársát.



A viadal kulcsmomentuma: Villeneuve támad, Schumacher védekezik, összeütköznek, a kanadai továbbmegy, s ezzel világbajnok.



Az utolsó körökben Villeneuve mindkét McLaren-Mercedest elengedte, Mika Häkkinent David Coulthard is maga elé intette, így a finn megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét.



A versenyről részletesen olvashat, valamint a főszereplők visszatekintését is megismerheti a csütörtöki Nemzeti Sportból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik