Sébastien Bourdais ismét elindul a 24 órás Le Mans-i viadalon

Vágólapra másolva!
2009.02.10. 13:38
Címkék
A négyszeres ChampCar-bajnok francia Sébastien Bourdais eseménydús napokon van túl: előbb aláírta szerződését a Toro Rosso-istállónál a 2009-es évre, majd bejelentette, hogy ismét elindul a 24 órás Le Mans-i viadalon.
Két év után újra nekivág a nonstop versenynek
Fotó: Imago (archív)
Két év után újra nekivág a nonstop versenynek
Két év után újra nekivág a nonstop versenynek
Fotó: Imago (archív)
Két év után újra nekivág a nonstop versenynek

Az ebben a hónapban a 30. születésnapját betöltő Bourdais pályafutása során hetedik alkalommal vesz részt a jelentős eseményen, és mint legutóbb, 2007-ben, az idén is Peugeot-val indul majd.

Azzal a csapattal, amellyel eddigi legjobb eredményét sikerült elérnie, pole-ból indulva a második helyet szerezte meg csapattársaival, a szintén francia Stéphane Sarrazinnel és a portugál Pedro Lamyval.

„2007-ben kezdtem el ezt a nagyszerű kalandot a Peugeot csapatával, és bár 2008-ban probléma volt a versenyek időbeosztásával, emiatt nem tudtam részt venni, most megegyeztünk Serge Saulnier csapatmenedzserrel, hogy az idén ismét elindulok” – mondta a francia pilóta.

Csapattársa a Peugeot-nál az az ausztrál David Brabham lesz, aki tavaly egy Aston Martinnal megnyerte a Le Mans-i verseny GT1-es kategóriáját. Bár a Peugeot hivatalosan még nem nyilatkozott az összetételekről, a három autó várhatóan ebben a felállásban indul: az egyikben Franck Montagny, Stéphane Sarrazin és Sébastien Bourdais, a másikban Pedro Lamy, Christian Klien és Nicolas Minassian, míg a harmadikban Marc Gené, Alexander Wurz és David Brabham ül majd.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Peugeot pilótája lehetek. Annál a csapatnál szerepelhetek, amelyikkel a bátyám győzött ezen a versenyen” – mondta Brabham, utalva testvére, Geoff 1993-as sikerére. – „Az nagyszerű élmény volt, és reméljük, az idén ismét átélhetünk hasonlót” – tette hozzá a testvér.

Bourdais és Brabham már szerepelt korábban csapattársként, még 2006-ban, akkor a „kis Le Mans-on”, a GT2-es kategóriában értek el harmadik helyezést a kanadai Panoz-csapattal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik