Domenicali: A pilóták lesznek a költségcsökkentés következő áldozatai

Vágólapra másolva!
2008.12.17. 21:55
Címkék
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok az elmúlt hetekben keményen dolgoztak, hogy csökkentsék a „száguldó cirkusz” költségeit, és sokak szerint mindez elég is lehet ahhoz, hogy a Formula–1 átvészelje a kritikus időszakot. Stafano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke azonban állítja, ez még csak a kezdet, és további csökkentés szükséges, aminek következő áldozatai maguk a pilóták lesznek.
Domenicali szerint hamarosan kevesebb pénz jut a pilótáknak
Fotó: Imago (archív)
Domenicali szerint hamarosan kevesebb pénz jut a pilótáknak
Domenicali szerint hamarosan kevesebb pénz jut a pilótáknak
Fotó: Imago (archív)
Domenicali szerint hamarosan kevesebb pénz jut a pilótáknak

Az Autosprint című olasz magazinnak adott interjújában a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali arról beszélt, hogy a világgazdasági válság nyomán bevezetett, költségcsökkentést szolgáló változtatások következő állomása a pilóták fizetésének mérséklése lesz.

„A következő hónapokban alapvető változásoknak leszünk tanúi, ami a versenyzőket illeti” – mondta Domenicali, aki szerint a lavina a nagyobb csapatoktól indul majd.

„Beszéljünk világosan: jelen helyzetben, amikor a csapatoknak (nagyoknak és kicsiknek egyaránt) jelentős mértékben csökkenteniük kell a költségeket, lehet, valaki úgy gondolja, hogy egy igazi ászt kell szerződtetnie ahhoz, hogy előnyt szerezzen a többi csapathoz képest” – magyarázta Domenicali.

„A jelenlegi állapotok közepette azonban a nagyobb csapatok nem tudnak (a kicsik meg eleve képtelenek rá) majd akkora összegeket felajánlani, amekkorát a mostani pilótáiknak fizetnek. Úgyhogy lassan elkezdődhetnek a tárgyalások a fizetéscsökkentésről” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.

Így például Kimi Raikkönen frissen kötött szerződését is bármikor megváltoztathatják.

„Meggyőződésem, hogy a fizetési kérdés hamarosan minden csapaton belül, minden pilótával kapcsolatban terítékre kerül” – zárta baljós gondolatait Domenicali.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik