Québec mentené meg a száguldó cirkusz Kanadai Nagydíját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2008.11.14. 12:49
Címkék
A québeci tartományi kormányzat ajánlatcsomagot dolgozott ki s juttatott el Bernie Ecclestone-hoz, a Formula–1 főnökéhez, hogy megmentse a jövő évi versenyprogramból törölt Kanadai Nagydíjat.
Kanada még nem mondott le a Formula–1-ről
Fotó: Action Images (archív)
Kanada még nem mondott le a Formula–1-ről
Kanada még nem mondott le a Formula–1-ről
Fotó: Action Images (archív)
Kanada még nem mondott le a Formula–1-ről

„Az asztalon fekszik az ajánlat” – jelentette ki Raymond Bachand québeci gazdasági miniszter.

A tárcavezető – anélkül, hogy részletezte volna, mivel szeretnék meggyőzni Ecclestone-t – közölte, folytatódnak a tárgyalások, és egy héten belül pont kerülhet az ügy végére.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) október 7-én tette közzé a 2009-es programot, amelyben már nem szerepel a montreali verseny.

A törlés hátterében adósság áll, a kanadai futam szervezői ugyanis – a helyi sajtó, illetve Gérald Tremblay montreali polgármester korábbi értesülése szerint – 8,7 és 17,4 millió amerikai dollár közötti összeggel tartoznak Ecclestone-nak.

A kanadai viadal idén volt harmincéves, a 2008-as műsorban szereplő versenyek közül egyedüliként a költségeit teljes egészében magáncég állta, amely azonban – úgy tűnik – nem tudott lépést tartani az emelkedő jogdíjakkal.

Egy felmérés szerint az évente megrendezett nagydíj volt az első számú hírvivője a világban Montrealnak, a futamok becslések alapján 70 millió amerikai dollárnak megfelelő összeget termeltek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik