Hamiltonnak a pontszerzés, Massának a győzelem a célja

Vágólapra másolva!
2008.11.01. 20:23
Címkék
Felipe Massát kizárólag a futam megnyerése foglalkoztatja a vasárnapi évzáró Brazil Nagydíj előtt, miután rendkívül egyértelmű teljesítményt nyújtva megnyerte az időmérő edzést az Sao Paulo-i Autodromo José Carlos Pace pálya aszfaltcsíkján. A világbajnoki pontversenyben vezető és a negyedik rajthelyet elcsípő Lewis Hamilton mögött a brazil lemaradása hét pont. Massa helyzete nem reménytelen, igaz, nem is éppen biztató.
Hamilton vagy Massa...
Fotó: Reuters/NSO-montázs
Hamilton vagy Massa...
Hamilton vagy Massa...
Fotó: Reuters/NSO-montázs
Hamilton vagy Massa...

Persze, az már korántsem meglepő, hogy a brazil indulhat az első helyről, hiszen amióta a Ferrarinál versenyez, kibérelte magának a pole-t: 2006-ban, és 2007-ben is övé volt a leggyorsabb kör az időmérőn, ráadásul két éve meg is nyerte a futamot.

Ha vasárnap ő nyerne, akkor lenne a legnagyobb esélye a világbajnoki cím elhódítására is, persze ehhez az is kéne, hogy Hamilton ne az első ötben zárjon. Ezzel azonban Massa is tisztában van, így nem is foglalkozik a bajnokságot vezető angol teljesítményével.

„Nem érdekel semmi más, csak, hogy a futamot megnyerjem. Hülyeség volna folyton Hamiltonnal foglalkozni, akkor nem tudnék rendesen a vezetésre koncentrálni. A feladatomra szeretnék odafigyelni, vagyis, hogy a leggyorsabb legyek a pályán, mert erre van szükségünk” – fogalmazott Massa az időmérő edzés leintése után.

„Holnap 73 kör vár ránk, ami kicsit hosszú táv, de az élről, talán könnyebb lesz teljesíteni. Az autóm nagyszerű, pénteken és szombat reggel is sokat tudtunk javítani rajta, a versenyképességünket pedig az időmérő harmadik szakaszában bizonyítottuk” – mondta a Ferrari pilótája, aki kitért arra is, hogy mit jelent számára a hazai közönség, az őrjöngő brazil nézők.

„Egy szóval nem is tudnám kifejezni, mit jelent számomra, hogy zsinórban harmadszor lettem első az edzésen Brazíliában ezen fantasztikus közönség előtt. Tényleg leírhatatlan érzelmek dolgoznak most bennem” – jelentette ki fülig érő szájjal Massa.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a 2008-as év Formula–1-es világbajnoka?

Szavazatok száma: 4241

Lewis Hamilton még egyszer nem tékozolja el előnyét, és az angol lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka.
43 % (1838)
Felipe Massa hazai pályán nyeri meg a pontversenyt, ismét Ferrari-pilóta lesz a mezőny legjobbja.
57 % (2403)
Nincs oka ilyen nagy vidámságra a listavezető Lewis Hamiltonnak, aki két tűz közé került a számára a negyedik hellyel végződött időmérő után. A pontversenyt vezető angol előtt a harmadik helyen a másik ferraris, Kimi Räikkönen, mögötte, az ötödik helyen pedig tavalyi csapattársa a Renault-val versenyző Fernando Alonso áll majd a rajtrácson.

„Nem hiszem, hogy a szokottnál nagyobb nyomás befolyásolt volna. Természetesen jobb lenne, ha előkelőbb helyről indulhatnék, de a stratégiánkhoz így is megfelelő a helyezés. Massa teljesítette, amit akart, a legjobbakat kívánom neki” – mondta Hamilton.

„Én csak magamra koncentrálok. Nem kell semmi különöset tennem, az egyetlen feladatom, hogy biztosan behozzam az autót, és elég pontot szerezzek” – vázolta tervét az angol, aki roppant frappáns és egyedi nyilatkozatához még a holnapi futamon alkalmazandó stratégiájáról is elárult néhány senki által nem feltételezett műhelytitkot.

„Kemény verseny lesz, nagyon figyelnünk kell a gumikra. Valószínűleg az előttem állók más stratégiával fognak menni, mint én, majd a verseny eldönti, hogy kié lesz a jobb” – közölte Lewis Hamilton, aki minden idők legfiatalabb világbajnoka lehet vasárnap, magyar idő szerint este 7 és 8 között.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik