Ecclestone: 2011-ben Indiában is fellép a száguldó cirkusz

Vágólapra másolva!
2008.10.10. 13:37
Címkék
„Az első Indiai Nagydíjra 2011-ben kerül sor, egy évvel később, mint ahogy azt a helyi szervezők eredetileg bejelentették” – mondta Bernie Ecclestone, a Formula–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa az autosport.com nevű portál pénteken megjelent interjújában.
Bernie Ecclestone kezet nyújt Indiának
Fotó: Action Images (archív)
Bernie Ecclestone kezet nyújt Indiának
Bernie Ecclestone kezet nyújt Indiának
Fotó: Action Images (archív)
Bernie Ecclestone kezet nyújt Indiának

2011-ben újabb ázsiai helyszínnel bővül a Formula–1-es versenynaptár: az új állomás India lesz.

KANADA SZERETNE VISSZATÉRNI

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kedden tette közzé a 2009-es programot, amelyben már nem szerepel a montreali verseny. Erről értesülve városi, Québec tartományi és kanadai elöljárók egyként léptek föl a döntés megváltoztatása érdekében. Az ügy hátterében adósság áll, a kanadai futam szervezői ugyanis – a helyi sajtó, illetve Gérald Tremblay montreali polgármester szerint – 8.7 és 17.4 millió amerikai dollár (1.68 és 3.37 milliárd forint) közötti összeggel tartoznak Ecclestone-nak. (MTI)


Bernie Ecclestone a Gazzetta dello Sportnak elmondta, Oroszország is szerepel a lehetőségek között.

„Abu-Dzabin kívül legalább két-három orosz helyszín is szerepel a tervek között. Az első egyértelműen Moszkva, de még nem jött el annak az ideje, hogy ezen gondolkozzunk” – mondta Ecclestone.

„Megállapodtunk Indiával, 2011-ben már ott lesz a versenynaptárban” – tette hozzá a brit sportvezető.

Az idén Szingapúr és Valencia csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, jövőre pedig az Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi mutatkozhat be.

Ecclestone azt is hozzátette, 2009-ben megint csak a Szingapúri Nagydíjat rendeznék meg helyi idő szerint este.

„Elméletileg minden ázsiai versenyt éjszaka kellene rendezni, de 2009-ben csak Szingapúrban lesz villanyfényes nagydíj” – mondta Ecclestone.

Sokáig Japán volt a száguldó cirkusz egyetlen ázsiai állomása, ahol először 1976-ban rendeztek F1-es futamot. 1999-ben aztán Malajzia is bekerült a versenynaptárba, és azt követte Bahrein és Kína "felvétele" 2004-ben.

A Szingapúri Nagydíj idén debütált, jövőre pedig Abu-Dzabiban rendeznek futamot. 2010-ben Korea, 2011-ben pedig Ecclestone bejelentése alapján a már említett Indiában is rendeznek versenyt.
piros: már rendezett nagydíjat, zöld: a 2008-as helszínek, sárga: a jövőbeli helyszínek
Grafika: Wikipedia
piros: már rendezett nagydíjat, zöld: a 2008-as helszínek, sárga: a jövőbeli helyszínek
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik