Nelsinho Piquet-nek passzol a stílusához a mogyoródi pálya

Vágólapra másolva!
2008.07.28. 19:16
Címkék
A Renault csapata ebben a szezonban az előző futamon állhatott először a dobogóra, igaz, nem a kétszeres világbajnok Fernando Alonso végzett a második helyen, hanem az újonc Nelsoninho Piquet, aki talán éppen ezzel mentette meg állását. A brazil ugyanis a Hockenheimringen rendezett futamig mindössze egy alkalommal szerzett pontot. A hétvégén megrendezésre kerülő 23. Magyar Nagydíjnak otthonadó Hungaroringen tovább javulhat a Renault, mivel a csapat mindkét pilótája kedveli a pályát, már csak azért is, mert korábban többször is nyertek itt.
Az ifjabbik Piquet Németországban megvillantott valamit tudásából
Az ifjabbik Piquet Németországban megvillantott valamit tudásából
Az ifjabbik Piquet Németországban megvillantott valamit tudásából
Az ifjabbik Piquet Németországban megvillantott valamit tudásából

Na persze, a Hockenheimben másodikként végző brazil korántsem a Formula–1-ben aratott győzelmének örülhetett, ő két évvel ezelőtt még a GP2-ben versenyezve diadalmaskodott. Piquet mellé a dobogóra a jelenleg a Toyotánál versenyző Timo Glock és az egykor Baumgartner Zsolt Minardis csapattársaként ismertté vált Gianmaria Bruni fért még fel a dobogó második, illetve harmadik fokára.

Abban az évben a brazil egyébként a második helyen zárt a sorozatban, a bajnoki címet bizonyos Lewis Hamilton szerezte meg. „Az a versenyhétvége pályafutásom egyik legjobbja volt, hiszen mindkét futamot megnyertem, enyém lett a leggyorsabb kör, nem volt ellenfelem” – fogalmazott a fiatal brazil.

„Elég érdekes pálya a Hungaroring, de meg kell találni a jó ritmust és úgy tűnik ez sikerült, fekszik nekem a magyar aszfalt, passzol a vezetési stílusomhoz. Nyilván Formula–1-es autóban még nem mentem végig rajta, de remélem, a hétvégén ezt a hiányosságot is pótolni tudom majd” – zárta gondolatai Nelsoninho Piquet.

Mindenesetre, ha pályafutása során valamikor Formula-1-es futamon is győzelmet aratna az ifjabbik Piquet a Magyar Nagydíjon, akkor azzal beérné édesapját, aki 1986-ban megnyerte az első futamot – ezzel az első apa-fiú páros lennének a Magyar Nagydíjak történelmében, akik mindketten megnyerték a versenyt.

Nelson Piquet csapattársának, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak erre nincs esélye, édesapja a Formula–1-nek még a közelében sem járt ifjúkorában – mivel gyári munkásként csak hobbiszinten gokartozott. A fiából meg F1-es világbajnokot nevelt, aki ráadásul éppen a Hungaroringen aratta karrierje első győzelmét – és már ennek is öt éve.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg a 2008-as Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

Szavazatok száma: 4844

Lewis Hamilton
29 % (1415)
Kimi Räikkönen
46 % (2239)
Robert Kubica
6 % (298)
Felipe Massa
14 % (663)
Heikki Kovalainen
1 % (59)
Nick Heidfeld
1 % (43)
Más
3 % (127)
„A magyar pálya az egyik kedvencem, már csak azért is, mert itt nyertem először, de itt amúgy is rendre jól ment a versenyzés. Örülök, hogy a balul sikerült német verseny után pont itt folytatódik a szezon, mert itt jó esélyem van magamhoz térni. A pálya amúgy elég sokat követel a versenyzőktől, amit még tovább nehezít, a nagy hőség, ami általában itt uralkodik” – közölte Alonso.

A kétszeres világbajnokkal egyet ért egyébként a csapat főnöke, Pat Symonds is. A Renault ügyvezetője szintén úgy látja, hogy a ring sokat kíván a pilótáktól: „A pálya nehéz, az első napon általában nagyon poros, így akkor sokat fogunk csúszkálni. Nehéz lesz előzni a versenyen, ezért aztán a legfontosabb a jó rajthely megszerzése.”

Symonds egyébként kitért a Németországban látványosan szenvedő Fernando Alonsóra is, akitől ugyanazt várja a csapat, amit ő magától: találjon vissza korábbi önmagához. „Nem tudtuk sajnos a legjobbat kihozni az autóból. Piquet-nek nagy szerencséje volt a biztonsági autóval, Alonsónak nem. Mindannyiunknak el kell felejteni a német versenyt és már csak Magyarországra kell koncentráljunk, ahol remélem, újra a régi Fernandót látjuk viszont.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik