Vettel megelégelte, hogy folyton Michael Schumacherhez hasonlítják

Vágólapra másolva!
2008.07.17. 12:10
Címkék
A hétvégén kerül sor az idei Formula–1-es világbajnokság 10. futamára, a Német Nagydíjra, amely egy év kihagyás után tért vissza a versenyprogramba. Noha tavaly is volt németországi futam, a Nürnburgringen rendezett versenyt Európa Nagydíjnak nevezték, és ugyan a Toro Rosso 21 éves pilótája Sebastian Vettel, ott rajthoz is állt, hivatalosan mégiscsak most készülhet első hazai versenyére.
Vettel (kékben) nem hasonlít Schumira
Fotó: Action Image (archív)
Vettel (kékben) nem hasonlít Schumira
Vettel (kékben) nem hasonlít Schumira
Fotó: Action Image (archív)
Vettel (kékben) nem hasonlít Schumira

A sportág történetének legfiatalabb pontszerzője Sebastian Vettel valóságos üstökösként robbant be a száguldó cirkusz világába tavaly. A 2007-es amerikai versenyen debütált és a 8. helyen zárt, amiért egy pontot kapott 19 éves és 349 napos korában.

Ilyen kezdés után szinte azonnal Michael Schumacherhez kezdték hasonlítani, holott az USA GP után legközelebb csak három futammal később, a Hungaroringen állhatott rajthoz – akkor már a BMW Sauber helyett a Toro Rosso pilótájaként, és az évet egy még bravúrosabb negyedik hellyel zárta Kínában, igaz, a szezonzáró brazil versenyen nem ért célba.

Idén nem kezdett túl jól a már 21 éves német: az első négy versenyen ledobta magáról a bika, egyszer sem tudta elvinni a célig a Toro Rossót – ilyen Michael Schumacherrel egyszer nem fordult elő 15 éves pályafutása alatt. Schumacher rekordja három kiesés volt egymás után még a 2000-es idényben.

„Kezd már kissé elegem lenni abból, hogy mindig mindenki Michaelhez hasonlít, meg azt mondja, hogy én leszek a következő Michael Schumacher. Nem mondhatják meg az emberek, hogy mi járjon a fejemben. Nekem meg különben is megvannak a céljaim” – fakadt ki a német pilóta.

„Minden verseny minden egyes körében a legjobbamat akarom nyújtani, és ehhez nincs szükségem arra, hogy bárki megmondja, jó-e, vagy rossz-e, amit csinálok. Ha valaki azt mondja, jó vagyok, boldog leszek, de nem segít a következő körömön. Ha rossz vagyok, és azt is megmondja, lehet, hogy igaza van, és tanulhatok belőle” – magyarázott felfogásáról Vettel.

„A legfontosabb azonban az, hogy különösen nagy figyelmet ne szenteljen az ember a többiek mondandójának, és ne is nagyon törődjön vele, különben kicsúszik a lába alól a talaj" – zárta le magvas gondolatait a fiatal német.

A Német Nagydíjat az előttünk álló hétvégén rendezik, a futamra vasárnap délután 14.00 órakor kerül sor a Hockenheimringen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik