Az Angliában dobogós Hondánál nem bíznak a gyors ismétlésben

Vágólapra másolva!
2008.07.15. 14:49
Címkék
A Honda főmérnöke, Ross Brawn elmondta, a japán csapat nem ringatja magát illúziókba azzal kapcsolatban, hogy a német versenyen esetleg sikerül megismételni az Angliában elért dobogós helyezést. Tudják, mi az, amiben reális esélyük van javulni, hiszen új aerodinamikai elemeket is kipróbálnak.
Barrichello (jobbra) három év után állt újra dobogóra
Fotó: MTI/EPA
Barrichello (jobbra) három év után állt újra dobogóra
Barrichello (jobbra) három év után állt újra dobogóra
Fotó: MTI/EPA
Barrichello (jobbra) három év után állt újra dobogóra

Rubens Barrichello az élmenőknél gyengébb autójával teljes mértékben kihasználta a pocsék időjárás nyújtotta előnyöket, és 257 F1-es versenye minden tapasztalatát bevetve a harmadik helyre hozta be a Hondáját Silverstone-ban másfél hete, amely egyben a Honda idei első dobogós helyezését jelentette.

Az angol verseny után és a német előtt Ross Brawn, a csapat főmérnöke elmondta, nem várják azt, hogy Németországban is azonnal dobogóra kerüljön a csapat valamelyik autója, de a silverstone-i eredmény azért jó hatással volt rájuk és munkamoráljukra.

„A vizes pályán rendezett futam lehetőséget adott arra, hogy a versenyzői tapasztalatot kombináljuk a csapat teljesítményével, és odaérhessünk a dobogóra, amit Rubens már nagyon megérdemelt” – mondta Ross Brawn.

„A csapat remekül dolgozott az egész verseny alatt, az adódó lehetőségeket jól használtuk ki, és az egészet Rubens kiváló vezetése és a gumikról kapott visszajelzések segítették. Jelentősen javult a hangulatunk a dobogós helyezésnek köszönhetően, de ettől még nem várhatjuk, hogy a német futamon is pezsgőzhet versenyzőnk” – nézett előre Brawn.

A Honda az elmúlt héten Hockenheimben tesztelt, amelynek eredménye, hogy sokat megértettek abból, miért is nem megy az idén a csapatnak az időmérő edzéseken. A németországi gyakorlás eredményeként már új fejlesztésekkel állhatnak elő a hétvégi versenyen.

„Új aerodinamikai elemeket, mechanikai, valamint a motor teljesítményét növelő alkatrészeket is tudunk majd használni a futamon, ezekkel javíthatunk edzéseredményeinken” – bizakodott Brawn, aki hozzátette, ismét rendkívül izgalmas futamot vár, mivel vasárnapra változékony időjárást ígérnek a meteorológusok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik