Lewis Hamilton győzelemre készül a franciaországi versenyen

Vágólapra másolva!
2008.06.12. 12:00
Címkék
A múlt hét végén rendezték a Formula-1-es világbajnokság kanadai futamát, amely a lengyel Robert Kubica győzelme mellett az évad talán legmeghökkentőbb balesetét is hozta. Lewis Hamilton hátulról beleszállt a boxutca kijáratánál zöld jelzésre váró finn Kimi Räikkönenbe, és mindketten feladni kényszerültek a futamot. A hibázó angolt a következő futamra érvényes 10 rajthelyes büntetéssel sújtották, aki még így is biztos benne, hogy győzni tud Franciaországban.
"Hű, mit csináltam..."
Fotó: Reuters
"Hű, mit csináltam..."
"Hű, mit csináltam..."
Fotó: Reuters
"Hű, mit csináltam..."
„Még mindig nem tudom felfogni, elképzelni, hogy nem vehette észre, a piros a lámpát és a két, egymás mellett álló autót, Kubicát és engem. Úgy gondolom, megérdemelt büntetést kapott Lewis, Magny Cours-ban tíz hellyel hátrébbról rajtol, és így sokkal nehezebb dolga lesz” – mondta a hétvégi balesetet ártatlanként elszenvedő Kimi Räikkönen.

Az angol pilóta azonban egész másképp látja a dolgot, már ami az esélyeit illeti a június 22-én Franciaországban, megrendezésre kerülő futamot illeti.

„Az a dolgom, hogy higgyek ebben, és tényleg elég bizakodó vagyok, hogy a Francia Nagydíjat megnyerhetjük” – fogalmazott Hamilton, annak ellenére, hogy legjobb esetben is csak a 11. helyről vághat neki a távnak a jövő hét végén. – „Hinnem kell magamban és a csapatban. Még mindig úgy érzem, hogy az első háromban végezhetünk, de tény, igazi kihívás lesz.”

A száguldó cirkusz történelmének egyik legjobb újonca – a másik Jacques Villeneuve, első idényükben mindketten világbajnoki másodikként zártak –, elmondta, korántsem gondolja úgy, hogy a montreali ütközés jelené eddigi F1-es pályafutásának legmélyebb pontját.

„Sehol nincs a mostani helyzetem a legmélyebb ponttól, de igazából még azt sem mondanám, hogy hullámvölgyben lennék. Sőt, úgy érzem, hogy vasárnap, amíg versenyben voltam, igazán remek formát mutattam. Ez az ütközés is csak olyan volt seregnyi más dolog az életben: túl kell lendülni rajta és menni tovább” – fogalmazott Hamilton.

A számára balul sikerült kanadai verseny után Hamilton visszaesett a világbajnoki pontversenyben is, négy pont a hátránya a kanadai győztes és így a világbajnoki összetettet vezető Robert Kubica mögött.

„Tudom, hogy nagyon nehéz lesz a vb-t megnyerni, és nem tervezek előre, hogy mikor történhet ez meg. Nagyon keményen fogok dolgozni, és tudásom legjavát fogom majd nyújtani, nem izgat, hogy az év hányadik versenyét futjuk éppen” – jelentette ki a brit pilóta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik