Lewis Hamilton azt ígéri, Silverstone-ban visszavág a McLaren

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 18:59
Címkék
Lewis Hamilton nagy várakozással tekint a Formula-1 idei versenyszezonjának kilencedik futama, a Brit Nagydíj elé. A világbajnoki pontverseny éllovasa a Magny-Cours-i kettős Ferrari-diadal után azt ígéri, Silverstone ismét a McLaren-Mercedesről fog szólni a száguldó cirkusz. A 22 esztendős újonc pilóta cseppet sem csalódott amiatt, hogy ezúttal nem végzett az élen, hiszen harmadik helyével összetettben tovább növelte előnyét.
Lewis Hamilton bízik a a McLaren megújulásában és az eredményes szereplésben
Retuers
Lewis Hamilton bízik a a McLaren megújulásában és az eredményes szereplésben
Lewis Hamilton bízik a a McLaren megújulásában és az eredményes szereplésben
Retuers
Lewis Hamilton bízik a a McLaren megújulásában és az eredményes szereplésben

”Ezúttal a Ferrari ugyan lepipálta a mezőnyt, ennek ellenére nincs okunk az aggodalomra. A maranellóiak elképesztően gyorsak, de Silverstone-ban versenyképesek leszünk” – nyilatkozta Hamilton a Francia Nagydíj után.

”A háttérben gőzerővel folyik a munka, az istálló mindent alárendel a fejlesztéseknek. Egészen biztos, hogy a következő futamon jobban megy majd az autó” – mondta bizakodóan a brit pilóta.

Pályafutása nyolcadik futamán nyolcadszor is felállhatott a dobogóra Lewis Hamilton, aki összetettben tizennégy ponttal vezet csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso előtt. Hamilton a futamgyőztes Kimi Räikkönentől harminc másodperccel elmaradva futott be a harmadik helyen, Alonso pedig az időmérőn váltóhiba miatt a szerény tizedik helyen zárt, ebből a pozícióból pedig a hetedik helyre hozta be a Mercedest.

”Régóta következetesen fejlesztünk, illetve megbízhatóságra törekszünk, éppen ezért bízom benne, hogy a további futamokon is harcban leszünk az elsőségért.”
Hamilton úgy véli, a pocsék rajt meghatározta a sorsát, miután visszaesett a harmadik helyre már nem volt visszaút.

”Rosszul sikerült a rajtom, fogalmam sincs mi történhetett. Beragadtam, Kimi pedig valósággal elrepült mellettem és otthagyott. Sokkal jobban startolt, mint én.
Hamilton azonban cseppet sem kesereg, bízik a jó folytatásban, az eredményes Silverstone-i szereplésben.

”A fejlesztések biztosan nem lesznek hiábavalóak. Versenyben leszünk a győzelemért, bár a Ferrari nagyon gyors, megelőzhetjük őket. Hazai környezetben bizonyítanom kell” – fűzte hozzá a 22 esztendős talentum.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik