Häkkinen szeretne még tesztelni a McLarennel

Vágólapra másolva!
2006.12.02. 13:15
Mika Häkkinen remekül érezte magát csütörtökön a barcelonai Formula-1-es tesztelésen, s reméli, hogy nem ez volt az utolsó alkalma arra, hogy kipróbálja a McLaren-Mercedes autóját. A kétszeres világbajnok szeretne még segíteni a csapatnak, s bízik abban, hogy valamilyen formában az istálló mellett maradhat.

Häkkinen a hét közepén öt éves kihagyás után ült ismét F-1-es kocsiba, s Barcelonában mintegy három mp-cel maradt el a csütörtöki tesztelés legjobbjától, Luca Badoertől.

„Jobban örültem volna, ha megfordítják az eredmények listáját….” – tréfálkozott a sportember, majd hozzátette: - Viszonylag jó volt a teljesítményem, mert figyelembe kell venni, hogy öt év után tértem vissza. Nagy kockázatot vállaltam volna, ha azonnal nagyon kemény iramot diktálok.. Elsőre nem tűnhet profi dolognak az óvatosság, de nem sokat tanultam volna, ha összetöröm az autót. Nem lenne sportszerű az emberektől, ha azt várnák tőlem, hogy öt év szünet után teljes erőből támadok, és remek köridőt érek el. Az valószínű, hogy második teszt esetén már erősebb és gyorsabb lennék, több lenne z ismeretem az autó különböző részeiről, s így többet is segíthetnék a csapatnak.”

Mika Häkkinen szerint az esetleges folytatásról még nem egyeztetett a McLarennel.

„A teszt előtt kíváncsi voltam, hogy elég gyors vagyok-e még a Formula-1-re. A választ megkaptam, de újabb kérdések vetődtek fel. Például: miként tudnék segíteni abban, hogy gyorsabb legyen az autó? A kocsi viselkedése alapján az az érzésem, hogy még fejlődőképes. A csapat, a versenyző és az autó is állandóan fejlődhet” – jelentette ki a finn pilóta.

Mika Häkkinen az elmúlt időszakban a német túraautós-bajnokságban (DTM) szerepelt, de még nem döntött arról, hogy folytatja-e a száguldást a sorozatban. Nem titkolja, valamilyen F-1-es munkakörre vágyik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik