Häkkinen: Alonso jól döntött a váltással

Vágólapra másolva!
2006.11.28. 13:10
A korábbi kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint Fernando Alonso jól döntött, amikor elfogadta a McLaren-Mercedes ajánlatát, s elhagyta a Renault-csapatot. A wokingiak korábbi klasszisa szerint a legutóbbi két sorozat győztese a világ legjobb istállójához került.
Häkkinen: Alonso jól döntött a csapatcserével
Häkkinen: Alonso jól döntött a csapatcserével
Häkkinen: Alonso jól döntött a csapatcserével
Häkkinen: Alonso jól döntött a csapatcserével

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Nem ismerem Fernandót, nem tudom, hogy mi motiválta, hogy ilyen nagy csapathoz szerződött. Csak annyit mondhatok: eddig bárki igazolt a McLarenhez, nem bánta meg” – mondta a finn sportember, aki 1998-ban és 1999-ben bizonyult az F-1 legjobbjának.

Häkkinen úgy véli, az idei szezon számos problémája ellenére a McLaren ideális „munkaadója” lesz az oviedói születésű klasszisnak.

„Ő lesz a 2007-es világbajnokság legfőbb esélyese. Nem tudom, Fernando milyen módszerekkel dolgozik, de az biztos, a nagy bajnokok közé tartozik. Azt nem tudom, hogy a nyomás milyen hatással lesz rá. Én imádtam a két világbajnoki cím hatásait, örültem, hogy mindenki megállított az utcán. Mindenkinek meg van a saját személyisége, én mindenestre nem éreztem nyomást a világbajnoki címek után” – érvelt Häkkinen.

Mika Häkkinen élvezte a nagy felhajtást
Mika Häkkinen élvezte a nagy felhajtást

A korábbi F-1-es versenyző azt is megindokolta, miért tartja a világ legjobbjának a McLarent.

„A csapat győzelemre született, mindig a legjobb eredményért hajt. Nagyszerű pénzügyi háttérrel rendelkezik a McLaren, remek a szakmai háttere és mindig a legjobb alapanyagból dolgozik. Alonsónak minden oka meg volt arra, hogy ide szerződjön. Egy pillanatig sem lesz kétsége emiatt, hiszen egyáltalán nem hozott rossz döntést” – szögezte le Mika Häkkinen.

A sportember a legutóbbi szezonban a német túraautós-bajnokságban (DTM) képviselte a Mercedest, s a kedden kezdődött barcelonai F-1-es tesztelésen egyre többen beszélnek arról, hogy ezen a héten ismét Formula-1-es autóba ül, természetesen a wokingiak téli felkészülését segítve. Az már hivatalos, hogy a népszerű sportember szerdán a katalán fővárosba érkezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik