Formula-1: a Sauberből BMW Sauber F1 lesz

Vágólapra másolva!
2005.11.14. 20:24
Címkék
Nick Heidfeld az új csapatnak is tagja
Nick Heidfeld az új csapatnak is tagja
Nick Heidfeld az új csapatnak is tagja
Nick Heidfeld az új csapatnak is tagja

BMW Sauber F1 néven jegyeztették be a Nemzetközi Automobil-szövetségnél a korábbi Sauber istállót megvásárló BMW autógyár új Formula-1-es csapatát.

A 2006-os világbajnokságon tehát már új csapatnak szállít motort az elmúlt hat évet a Williamsszel együttműködésben töltő német óriás.

"Adta magát a név, amely jelzi a csapat felállást is. A BMW működteti az istállót és adja a motorokat, míg a majdnem 300 Sauber-alkalmazott az autó építésén dolgozik. A 2006-os kasztnit emellett teljes egészében a Sauber kiváló mérnökei tervezik" - vázolta a helyzetet Mario Theissen, a német gyár sportigazgatója.

Az új istálló székhelye a Sauber eddigi otthonában, a svájci Hinwilben lesz, a csapat eddigi tulajdonosa és csapatfőnöke, Peter Sauber pedig szaktanácsadóként vesz részt a további munkában. "Nagyon örülök, hogy a Sauber név tovább él a Forma-1-ben, különösen azért, mert a számos Sauber-rajongó töretlen lelkesedéssel támogathatja a csapatot ezután is. Az új elnevezés emellett azt is mutatja, milyen tisztelettel viseltetnek a BMW-nél a hinwili Sauber-dolgozók munkája iránt" - méltatta a döntést a korábbi csapatvezető.

Az első tesztek még november végén megkezdődnek az új BMW P86 V8-as motorral és egy "félkész" autóval, a hivatalos bemutató pedig január 16-án és 17-én lesz Valenciában. A csapat első számú versenyzője a német Nick Heidfeld lesz, a másik pilóta kiléte viszont még kérdéses. A korábbi világbajnok kanadai Jacques Villeneuve-nek hiába van szerződése, nem volt túl meggyőző az elmúlt idényben. Legvalószínűbb helyettese a 24 esztendős finn Heikki Kovalainen lehet,aki a száguldó cirkusz "másodosztályában", a GP2-es versenysorozaton a második lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik