Manchester United: „Solskjaernak is felelősséget kell vállalnia”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 10:55
null
Az angol sajtó Ole Gunnar Solskjaert is kérdőre vonja a csütörtöki döntetlen után (Fotó: AFP)
Az angol sajtó kritikusan ír a Manchester United teljesítményéről azok után, hogy Ole Gunnar Solskjaer csapata csütörtökön a 92. percben kapott góllal 1–1-es döntetlent játszott az AC Milannal az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén.

 

„Az AC Milan kései egyenlítése kapcsán Ole Gunnar Solskjaernak is felelősséget kell vállalnia” – fogalmaz a The Times cikke azok után, hogy az El-nyolcaddöntő első meccsén a Premier League 2. helyén álló Manchester United a 92. percben kapott góllal 1–1-re végzett a Serie A-ban 2. helyen álló milánóiakkal. A cikk szerint a norvég menedzser a vezetés megszerzése után a cseréivel, amik az eredmény megtartását szolgálták, együttesére „húzta” a Milant, amelynek a meccs hajrájában több lehetősége is volt. Solskjaer a 74. percben három helyen is változtatott: ekkor két támadó középpályás is lement (Bruno Fernandes és Daniel James, illetve a védő Aaron Wan-Bissaka), miközben két védő és egy védekező középpályás állt be (Brandon Williams, Luke Shaw és Fred).

A The Telegraph kiemelte az MU első csapatában először eredményes, 18 éves Amad Diallo gólját, ugyanakkor azt is hozzáteszi, nem állítható, hogy érdemtelenül egyenlített volna az AC Milan.

A The Guradian arról írt, meglehetősen sebezhetőnek tűnik az MU védelme ebben az idényben a rögzített helyzeteknél (szögletek, szabadrúgások), és ez kijött a Milan egyenlítésénél is: a vendégek bal oldali szöglete után Simon Kjaer szabadon fejelhetett kapura és Dean Henderson kapus sem volt a helyzet magaslatán.

„A labdabirtoklásainknál túl lassúak voltunk. Ebben hétről hétre fejlődnünk kell. Jó csapat ellen játszottunk, és mondhatjuk, hogy a döntetlen igazságos eredmény. Az egyenlítésnél úgy láttam, Henderson védeni tud, de nem vettünk fel megfelelő pozíciót a gól előtt, túl mélyen voltunk, nem támadtuk meg a Milan játékosát, így nem tudtunk blokkolni. Nagyon csalódottak vagyunk. Természetesen a kései találat miatt nehezebb dolgunk lesz a folytatásban, ám egy ilyen párharc amúgy is általában a második mérkőzésen dől el” – nyilatkozta a meccs után Solskjaer.

„Csapatunk küzdőszelleme lenyűgöző – vélte az egyenlítés kapcsán Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője. – Minden meccsen szeretnénk irányítani a játékot, keményen dolgozunk ezért. Nem tudom eléggé dicsérni a játékosaimat, sok mérkőzést vívunk, de mindenki mindig a maximumot adja. A találkozó előtt örültünk volna az 1–1-es döntetlennek, viszont a játékunk alapján akár még jobb eredményt is elérhettünk volna. A folytatásban is azon fogunk iparkodni, hogy a Milant visszahozzuk arra a szintre, ahova való. Ehhez pedig ilyen meccsek kellenek, ezért örülök, hogy a Manchester United ellen léphetünk pályára. A mai remek teljesítmény és remek eredmény volt, azonban a továbbjutáshoz tökéletes futballra lesz szükség egy ilyen erős gárdával szemben.”

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MANCHESTER UNITED (angol)–MILAN (olasz) 1–1 (0–0)
Manchester,
Old Trafford, zárt kapuk mögött. Vezette: Vincic (szlovén)
MU: D. Henderson – Wan-Bissaka (B. Williams, 74.), Bailly, Maguire, Alex Telles – McTominay, Matics – Greenwood, Bruno Fernandes (Fred, 74.), D. James (Shaw, 74.) – Martial (Amad Diallo, a szünetben). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
MILAN:G. Donnarumma – Calabria (Kalulu, 74.), Kjaer, Tomori, Dalot – Krunic, Meité, Kessié – Saelemakers (Castillejo, 69.), Rafael Leao, Brahim Díaz (Tonali, 69.). Vezetőedző:Stefano Pioli
Gólszerző: Amad Diallo (50.), ill. Kjaer (90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik