Kovácsik Ádám két lövést is kivédett a Reims elleni tizenegyespárbajban (Fotó: Török Attila)

 

 
Márton Gábor: A következő körben jobban kell játszani, s főleg, hatékonyabban

„Stabilan védekeztünk. Nem volt magas színvonalú és nagy iramú találkozó. Támadásban hozhattunk volna jobb döntéseket, de mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára. Sikerült kiejtenünk egy francia első osztályú együttest úgy, hogy szinte nem volt helyzete. Az egész csapat érdeme ez a siker” – mondta a molfehervarfc.hu-nak Kovácsik Ádám, aki a tizenegyespárbajban két lövést hárított.

„A videoelemzők, Késedi Gábor és Pap Bence sokat segítenek abban, ki hova szokta rúgni a tizenegyest. Brockhauser Istvánnal [a Fehérvár kapusedzőjével – a szerk.] is kielemeztük az ellenfelet, szerencsére kétszer sikerült eltalálni az irányt és védeni.”


„Jó volt végre önfeledten ünnepelni egy továbbjutást. Máltán azért nem volt ekkora az öröm. Remélem, ez a győzelem átszakít egy gátat, és mostantól mindenki még pozitívabban gondolkodik majd!” – tette hozzá a 29 esztendős kapus.

A Fehérvár a következő körben a belga Standard Liege-zsel küzd meg az El csoportköréért.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
MOL FEHÉRVÁR FC–STADE DE REIMS (francia) 0–0 – 11-esekkel 4–1
Fehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Jug (szlovén)
MOL FEHÉRVÁR: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro, 68.), Petrjak (Hodzic, 75.). Vezetőedző: Márton Gábor
REIMS: Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha (El Bilal Touré, 79.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis, 62.), Dia, Kutesa (Donisz, 69.). Vezetőedző: David Guion
Kiállítva: Foket (115.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!