El: nem tud csapattársával beszélgetni a Celtic portugálja

Vágólapra másolva!
2021.10.25. 19:24
null
Jota (szemben) már megtalálta a közös nyelv felé vezető utat Furuhasival (Fotó: FFT)
A Celtic szeptember elején a Benficától kölcsönvette a 22 éves portugál szélsőt, Jotát, aki az elmúlt szűk két hónapban hamar alapemberré vált a skótoknál, eddig 10 tétmeccsen három gólja mellett négy gólpasszt is kiosztott. Utóbbi műfajban legutóbb éppen a Ferencváros ellen jeleskedett, a japán Furuhasi Kjogo az ő átadása után szerezte meg a vezetést múlt kedden – mára kiderült, nincs minden rendben a két labdarúgó között...

 

Persze semmi komoly, „örihari” jellegű balhéra nem kell gondolni a skót együttes portugál és japán futballistája között, mindössze arról van szó, hogy Furuhasi nem beszél angolul, így pedig Jota nem tud valami könnyedén beszélgetni vele.

„Értésére adtam, hogy ha ő nem tanul meg angolul, akkor én fogok megtanulni valamelyest japánul, mert a jelenlegi helyzetben azért elég nehéz vele kommunikálni. Sőt, biztosan fogok tanulni egy kis japánt, hogy beszélni tudjak vele, de a legfontosabb, hogy már a pályán is kezdjük egymást megismerni. Az igazság, hogy meccsről meccsre egyre jobban érezzük egymást a pályán, és a labda nélküli mozgásokat tekintve Kjogo az egyik legjobb, akivel valaha játszottam” – idézte az FFT brit kiadása a Celtic portugál szélsőjét.

A Celtic Parkban múlt kedden 2–0-ra győzött a Celtic a Ferencváros ellen, és Jota bízik benne, hogy a november 4-én esedékes budapesti mérkőzésen is a skót zöld-fehérek nyernek majd.

„Biztos vagyok benne, hogy Budapesten is jó meccset fogunk játszani, és nyerünk, de addig még van két bajnoki mérkőzésünk, úgyhogy egyelőre azokra koncentrálunk” – fogalmazott Jota.

EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT

3. FORDULÓ
OKTÓBER 19., KEDD
Celtic–Ferencváros 2–0
OKTÓBER 21., CSÜTÖRTÖK
Real Betis–Bayer Leverkusen 1–1

4. FORDULÓ
NOVEMBER 4., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Bayer Leverkusen–Real Betis
21.00: Ferencváros–Celtic

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 3 2 1 7–2 +5 7
2. Betis 3 2 1 8–5 +3 7
3. Celtic 3 1 2 4–8 –4 3
4. FERENCVÁROS 3 3 2–6 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik