El: Mourinho „több mint szomorú” a kiesés után

Vágólapra másolva!
2021.03.18. 22:31
null
Ilyen a portugál „több mint szomorúan” (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a párharc visszavágóján a Dinamo Zagreb hazai pályán – a triplázó Mislav Orsic vezetésével – hosszabbítás után 3–0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt, így továbbjutott a legjobb nyolc csapat közé.

„Fontos meccset játszottunk, de a csapatomból mintha egyedül én éreztem volna így. A játékosaim csak akkor hitték el, hogy bajban lehetünk, amikor a Dinamo megszerezte a második gólt. A futballban a futballisták minősége helyett sokszor a mérkőzéshez való hozzáállás dönt, és az ellenfelünk ebben ma fölénk nőtt. Több mint szomorú vagyok, teljesen le vagyok sújtva. Együttesem nevében elnézést kérek minden Tottenham-drukkertől, még akkor is, ha a csapatomból talán vannak néhányan, akik nem osztják most az érzéseimet” – értékelte a találkozót José Mourinho a BT Sport zágrábi tudósítójának.

„Az utolsó tíz percet leszámítva, amikor tényleg megpróbáltunk tenni valamit a továbbjutásunkért, a rendes játékidőben és a hosszabbítás első felében csak az egyik csapat tette ki mindenét a pályára: vért izzadtak, és minden erejüket beleölték a mai meccsbe, szerényen, alázattal futballozott ma a Dinamo Zagreb, amely minden dicséretet megérdemel. Számunkra a mai mérkőzés egy ‘túlélni, vagy meghalni helyzet’ volt, és ma mi sajnos meghaltunk” – fogalmazott a Tottenham portugál mestere.

Természetesen a Dinamo Zagreb hőse is megszólalt a mérkőzés után.

„Úgy gondolom, a mai este folyamán valamennyien hősök voltunk a csapatból és a találkozó már az első perctől nekünk állt” – fogalmazott a kamerák kereszttüzében a Tottenham ellen mesterhármast jegyző zágrábi támadó, Mislav Orsic.

„Az első meccs után azért kissé magunk alatt voltunk, de a mostani találkozón minden összejött számunkra, ami Londonban nem. Boldogok vagyunk a továbbjutás miatt. A góljaim kapcsán mit is mondhatnék? Olyan mérkőzés volt, amikor minden megvalósul, amiről álmodsz. A sorsolás? Arról majd inkább később. Az biztos, bárki is jön, nehéz dolgunk lesz, de nekünk mindvégig koncentráltnak és alázatosnak kell lennünk. Az a fontos, hogy jó formában vagyunk és élvezzük a játékot. Azt hiszem, történelmi sikert könyvelhettünk el” – mondta.

Damir Krznar, a Dinamo Zagreb megbízott edzője a találkozó után nem feledkezett meg arról, hogy hétfőig még Zoran Mamic volt az együttes vezetőedzője.

„Egy olyan stáb dolgozott együtt már hosszabb ideje, melyben Zoran kikérte valamennyiünk véleményét, tehát ebben mindenki munkája benne van” – mondta el a jelenleg sportigazgatóként is ténykedő 48 esztendős szakember, Damir Krznar.

„Összességében először az Wolfsberger AC elleni ausztriai győzelmünk után beszéltünk arról a csapattal, hogy az Európa-ligában is alkothatunk esetleg valami maradandót. Ez a siker is megmutatta, hogy van az együttesben potenciál, vagyis ez nem csupán a mesterhármast jegyző Mislav Orsicra és a szenzációsan védő Dominik Livakovicra igaz, a keret valamennyi tagjáé ez a siker. Mindig kisebb lépésekben gondolkodunk a klubnál, de elmondható, ez a mostani azért az utóbbi 20 esztendő talán legnagyobb ugrása”
– tette hozzá.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Dinamo Zagreb (horvát)–Tottenham Hotspur (angol) 3–0 (Orsic 62., 82., 106.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 3–2-es összesítéssel.

A mérkőzés góljai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik