Ekl: Berlinben is balhéztak az Union és a Feyenoord drukkerei

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 15:14
null
Két hete is balhéztak (Fotó: Getty Images)
Rotterdam után Berlinben is zavargások előzték meg a Union Berlin és a Feyenoord labdarúgó Konferencia-liga mérkőzését – számolt be róla az MTI.

A berlini rendőrség szerda este 71 vendégdrukkert vett őrizetbe, akik csoportokba verődve, „részben randalírozva” járták Berlin utcáit, és össze akartak csapni a rivális klub szurkolóival, de ezt a rendőröknek sikerült megakadályozniuk.

A csütörtök esti meccsre szerdáig már több mint ezer holland érkezett a fővárosba, s a rendezők további négyezer vendégszurkolóval számolnak.

Két héttel ezelőtt Rotterdamban a német együttes delegációját érte támadás, szóvivőjük akkor azt mondta, hogy székekkel és asztalokkal rontottak neki a 25 fős küldöttségnek – amelynek a klub elnöke, Dirk Zingler is tagja volt –, amikor egy bárba szerettek volna betérni. Az akkori rendbontások során 75 holland és német drukkert vettek őrizetbe.

Az Uniont pénteken szektorbezárással büntette az európai szövetség a következő Konferencialiga-mérkőzésére, s a két bezárt szektorban egy olyan molinót kell kifeszítenie, amelyen a "#NoToRacism" szöveg olvasható. A büntetés hátterében a német drukkerek rasszista viselkedése áll, melyet az izraeli Maccabi Haifa ellen 3–0-ra megnyert szeptember 30-i találkozón tanúsítottak.

A rotterdami meccset 3–1-re nyerte meg a Feyenoord.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik