Ekl: a turkui napilap szerint a PAFC a párharc esélyese

BORSOS LÁSZLÓ (Turku)BORSOS LÁSZLÓ (Turku)
Vágólapra másolva!
2021.07.08. 11:32
null
(Fotó: ifj. Döme László/pfla.hu)
A Turun Sanomat hosszú cikket közölt a Puskás Akadémia finnországi Európa-konferencialiga-mérkőzése kapcsán, a többi helyi sajtótermékben azonban nem írnak a találkozóról.

Noha Finnországban rég nem látott népszerűségre tett szert a labdarúgás, a fokozott érdeklődés leginkább az Európa-bajnokságnak tulajdonítható. A helyi klubfoci nem mozgatja meg oly mértékben az embereket, mint a harmincegy sikertelen kvalifikációs sorozat után nemzetközi tornára kijutó finn válogatott szereplése, illetve a kieséses szakasz mérkőzései. A nézőszámok sem nőttek robbanásszerűen a finn első osztályban, az Inter Turku hazai bajnokijaira ebben az idényben átlagosan mintegy 1300-an váltottak jegyet, s a Puskás Akadémia elleni csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzésen is nagyjából ennyi szurkolót várnak a Veritas Stadionba.

A finn sajtótermékek közül a helyi Turun Sanomat újság számolt be a magyar idő szerint délután fél hatkor kezdődő összecsapásról. A napilap kiemeli, hogy a finn csapat néhány éves szünet után mutathatja meg magát ismét az európai kupaporondon, mégpedig az Európa-konferencialiga első selejtezőkörében, a két ország második helyezettjeinek csatájában. A cikket jegyző Joonas Jussila az első bekezdésben leszögezi, hogy a sok pénzből összerakott magyar csapat az esélyesebb.

A Turun Sanomat cikke
A Turun Sanomat cikke

A lap megszólaltatta az együttes házi gólkirályát, a bajnokságban öt gólt és négy gólpasszt jegyző Benjamin Källmant. A 23 éves támadó szerint minőséget képviselő társaságot fogadhatnak, amely tele van kiemelkedő egyéniséggel, azonban nem esik le az álluk, a továbbjutásért lépnek pályára. Hozzátette, igazságosabb, hogy az előző kupaidénnyel ellentétben ezúttal két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, és üdvözölte az UEFA azon döntését, amely eltörölte az idegenben szerzett gólok szabályát. A csatár szerint a Turku előnyére válhat, hogy játékban van, míg Magyarországon még nem kezdődött el a bajnokság.

A cikk szerint az idény elején szenvedő Inter helyzete egyre jobb, ugyanakkor az alapembernek számító Jesper Engström és Aleksi Paananen még nincsen tökéletes állapotban. A duó szerdán külön edzett a társaktól, ám mint azt a lapnak José Riveiro vezetőedző megerősítette, közel állnak ahhoz, hogy visszanyerjék erőnlétüket, a magyarországi visszavágón már számíthat rájuk. Turkui szemszögből nézve jó hír, hogy a júniusban kényszerpihenőn lévő ghánai középpályás, Anthony Annan felépült, szerdán már a csapattal edzett. A szerző úgy véli, szükség lesz a visszatérőkre, mivel nagy kihívás előtt áll a gárda: míg a piaci értékét 2.9 millió euróra becsülik, addig a Puskás Akadémiáét 12.1-re. A finneket irányító spanyol szakember a Turun Sanomatnak nyilatkozva elárulta, kreatív együttesnek tartja a magyar ellenfelet, amely úgy akar irányítani, hogy sokat játszik a széleken. Szerinte nyilvánvaló, hogy kemény teszt vár rájuk, mivel jó eredményt szeretnének elérni jövő hétre.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

17.30: Inter Turku (finn)–PUSKÁS AKADÉMIA (magyar) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik