Erik ten Hag: Ítéljenek meg minket az idény végén

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 08:44
Erik ten Hag: Ítéljenek meg minket az idény végén (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, leadta kétgólos előnyét a Porto vendégeként, végül emberhátrányban, a csereként beállt Harry Maguire góljával 3–3-as döntetlent ért el a Manchester United a labdarúgó Európa-liga főtáblájának 2. fordulójában.

Mint ismert, nagy a nyomás a Manchester Unitedet irányító Erik ten Hagon, ugyanis a hírek szerint a holland szakember ultimátumot kapott a vezetőségtől, s a Porto, illetve az Aston Villa elleni mérkőzéseken hat pontot kellett volna szereznie a „vörös ördögöknek”.

Az MU nem is kezdte rosszul a Porto elleni idegenbeli meccsét, hiszen korán kétgólos előnybe került, de azután a hazaiak fordítani tudtak, végül emberelőnyben nem tudták megtartani az előnyüket, ugyanis Harry Maguire 91. percben szerzett góljával 3–3-as döntetlennel zárult a találkozó.

„Jól kezdtünk, domináltunk, szereztünk két gólt, ám utána elvesztettük az irányítást. Jó kezdést követően a mérkőzés középső része nem volt jó, de megint jól hajráztunk. Ez egy kemény hely, mi viszont három kettő után egyenlíteni tudtunk, ami jó hozzáállást mutat. Látható volt, hogy a csapatnak erős a karaktere, védekezésben azonban fejlődnünk kell. Mindenekelőtt jobbnak kell lennünk a labdával, ahogy a meccs első részében, amikor megtaláltuk a szabad embereket. Jó tervünk volt, meg tudtuk játszani a félterületeket és voltak szabad játékosaink, ám több gólt is szerezhettünk volna” értékelte az összecsapást Erik ten Hag.

„Volt néhány kapott gól nélküli mérkőzésünk a közelmúltban, szóval tudunk jól védekezni, de vissza kell jönniük azoknak a szokásoknak, mert csak így lehet meccset nyerni. A nemzetközi porondon három szerzett gólnak elégnek kellene lennie” – tette hozzá a holland szakember, aki a szünetben lecserélte a gólig és gólpasszig jutó Marcus Rashfordot, és azt is elmondta, miért tett így.

„Rotálnunk kell. Garnacho nem kezdett, remek meccset játszott, nemcsak vasárnap, hanem az egész szezonban. Válogatnunk kell, mert vasárnap újabb kemény erőpróba vár ránk és szükségünk van rá, hogy a játékosok elérhetőek, fittek és frissek legyenek. Már az Aston Villa elleni mérkőzésre fordulunk rá, ellenfelünknek egy nappal több ideje van a pihenésre, mi pedig idegenben játszunk, szóval friss futballisták kellenek” – magyarázta Rashford lecserélését Ten Hag, aki az őt ért kritikákra is reagált.

„Odaérünk a végén. Ne ebben a pillanatban bíráljanak, ítéljenek meg minket az idény végén. Egy fejlődési folyamatban vagyunk. Az előző két idényben két döntőben szerepeltünk, azonban fejlesztenünk kell a csapatot. Dolgozunk, folytatjuk és harcolni fogunk. Látjuk, hogy jó a kapcsolat a stáb és a játékosok között. Szeretnénk elérni valamit és ezen az úton vagyunk. Megvan a mentalitásunk ehhez, de különösen védekezésben javulnunk kell” – tette hozzá Erik ten Hag.

Egyébként a holland szakember 2022. nyári kinevezése óta a Manchester Unitednek 24 olyan mérkőzése volt, amikor legalább három gólt kapott, ezen időszak alatt ez a legtöbb a Premier League-klubok között, ráadásul a 2023–2024-es idény kezdete óta ez már a 31. olyan MU-meccs volt, amelyen a „vörös ördögök” legalább két gólt kaptak, ez is messze a legtöbb a PL-csapatok között.

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
FC Porto (portugál)–Manchester United (angol) 3–3 (2–2) 
Portó, Estádio do Dragao, 50 000 néző. Vezette: Stieler (német)
FC Porto: Diogo Costa – Joao Mário (Gül, 77.), Zé Pedro, Nehuén Pérez, F. Moura – Nico González, Eustáquio (Fábio Vieira, 77.), Varela (Namaso, 90+2.) – Pepe (Martim Fernandes, 62.), Omorodion (Grujics, 77.), Galeno. Vezetőedző: Vítor Bruno
MU: An. Onana – Mazraui, De Ligt (Evans, 78.), Lisandro Martínez (Maguire, 78.), Dalot – Casemiro, Eriksen, Bruno Fernandes – Amad Diallo (Antony, 68.), Höjlund (Zirkzee, 68.), Rashford (Garnacho, a szünetben). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: Pepe (27.), Omorodion (34., 50.), ill. Rashford (7.), Höjlund (20.), Maguire (90+1.)
Kiállítva: Bruno Fernandes (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik