El: felfüggesztett büntetés – lesznek nézők a Vidi ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 13:33
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elfogadta a Lech Poznan fellebbezését a zárt kapus büntetés ellen, így a Kádár Tamást, Lovrencsics Gergőt és Holman Dávidot foglalkoztató lengyel együttes nézők előtt fogadhatja a Videotont az Európa-liga playoffkörének első mérkőzésén.

A Lech egy transzparens kirakása miatt kapott korábban zárt kapus büntetést, miután egy antirasszista szervezet erre felhívta az UEFA figyelmét. Az FK Sarajevo ellen a „fajtánk vérei” drapéria váltotta ki a szövetség nemtetszését.

A Lech Poznan közleménye szerint az UEFA elfogadta a klub fellebbezését, és amíg nem tárgyalják újra az esetet, addig felfüggesztik a zárt kapus büntetést. A korábbi hírek arról szóltak, hogy az európai szövetség kedden, még a Videoton elleni meccs előtt hoz végleges ítéletet az ügyben, ennek ellenére a Lech már most arról számolt be, biztos, hogy nézők előtt fogadhatják a magyar csapatot.

A lengyel együttes beszámolójából arra következtetünk, hogy mégsem kedden, hanem későbbi időpontban születik meg a végső döntés a zárt kapus büntetés kapcsán.

A Videoton nem sokkal később megerősítette, hogy nézők előtt játssza a lengyelországi mérkőzést.

Az Európa-liga playoffkörében a két csapat augusztus 20-án és 27-én játszik egymással. Az első találkozó 21 órakor kezdődik.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR
Augusztus 20., 21.00: Lech Poznan (lengyel)–VIDEOTON
Augusztus 27., 20.30: VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel)
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik