Lech Poznan: Bakero arról álmodozik, hogy döntőbe jutnak az El-ben

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 18:21
José María Bakero, a Lech Poznan futballcsapatának vezetőedzője szerint együttese arra is képes, hogy döntőbe jusson az Európa-ligában.

A Lech Poznan – a korábbi ZTE-játékos, Artjoms Rudņevs góljainak is köszönhetően – a Juventust és a Salzburgot megelőzve továbbjutott az Európa-liga A-csoportjából, és eddig a sorozat egyik meglepetéscsapatának számít. A lengyel gárda a 16 közé jutásra is jó eséllyel pályázik, hiszen a Braga elleni párharc első felvonását hazai pályán 1–0-ra megnyerte.

„Maradj két lábbal a földön, de ne add fel az álmaidat! – osztotta meg mottóját az újságírókkal Bakero, a Lech edzője. – A Bragára koncentrálok, mivel tudom, hogy kemény meccs lesz, de közben álmodozom is."

„A Lech nem csupán egy „téli csapat", bármilyen körülmények között képes jól játszani. Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy a Manchester Cityt remek pályán vertük meg 3–1-re – folytatta a Barcelona játékosaként BEK-et nyerő korábbi támadó. – A Bragának megvan az esélye a továbbjutásra, éppúgy, ahogy nekünk is. Poznanban elvégeztük a munka felét, remélhetőleg Bragában be tudjuk fejezni az egészet."

Ha pedig bejutnak a legjobb 16 közé, akkor már meg sem állnának a fináléig. Bakero legalábbis erről álmodozik.

„Fantasztikus lenne bejutni a döntőbe, és ott egy spanyol csapattal találkozni, a Villarreallal vagy a Sevillával. A Lech az elődöm és az én irányításom alatt is nagyszerűen teljesített, emlékezetes mérkőzéseket játszott olyan együttesek ellen, mint a Manchester City és a Juventus. Nagy dolgokat vihetünk véghez ebben a sorozatban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik