Lucescu a következő idényben már a Bajnokok Ligájában alkotna nagyot

Vágólapra másolva!
2009.05.21. 08:05
A Sahtar Doneck 2–1-es győzelmével ért véget az UEFA-kupa utolsó kiírása, amely után Mircea Lucescu, az ukrán csapat edzője már a következő szezonra gondol, és leendő BL-sikerekről beszél. A Werder Brement irányító Thomas Schaaf szerint nem tudták elég nyomás alatt tartani ellenfelüket, támadójátékuk elmaradt a várakozástól.
A Sahtar csapata a trófeával
Fotó: Reuters
A Sahtar csapata a trófeával
A Sahtar csapata a trófeával
Fotó: Reuters
A Sahtar csapata a trófeával

A brazil Jadson hosszabbításban szerzett góljával a Sahtar Doneck lett az első ukrán csapat a Szovjetunió felbomlása óta, amely európai kupát nyert.

„Örülök, hogy újabb sikert értünk el az ukrán labdarúgás számára. Remélhetőleg ez az eredmény még több erőt ad nekünk a 2012-re való felkészülésünkhöz” – utalt a három év múlva esedékes ukrán-lengyel rendezésű Európa-bajnokságra Lucescu, aki a jövőben már a BL-ben szeretne szép eredménnyel előrukkolni.

„Nagyon fiatal csapatunk van, amelyet reményeim szerint nem hagy el senki. A Bajnokok Ligájában is jól akarunk szerepelni, hiszem, hogy tudunk sokkal jobban is játszani annál, mint ahogy ma tettük – folytatta a doneckiek szakvezetője.

Lucescunak egyébként ez volt a harmadik Törökországban nyert trófeája, mivel 2002-ben a Galatasarayjal, 2003-ban pedig a Besiktassal nyerte meg a török bajnokságot. Európában sem először ünnepelhetett a román szakember, a Galatasaray ugyanis az ő vezetésével lett Szuperkupa-győztes 2000-ben, a Real Madrid legyőzésével.

„Az első félidőben uraltuk a játékot, ám sajnos kapusunk hibázott egyet, és ezzel kicsúszott a kezünkből az irányítás. Brazil játékosaim miatt különösen örülök neki, hogy végül sikerült nyernünk, mivel így talán kicsit felfigyelt rájuk a világ, és remélhetőleg Dunga (a brazil válogatott szövetségi kapitánya) is” – tette hozzá Lucescu.

„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak és hatékonyak, nem tudtuk nyomás alatt tartani őket – ezek már Thomas Schaaf, a Werder edzőjének szavai. – Nem tudtunk annyit támadni, amennyit szoktunk, sok labdát vesztettünk és túl nagy területet adtunk nekik. Gratulálok a Sahtarnak, ma este ők voltak a jobbak.”

„Tanulnunk kell ebből a meccsből és talpra állnunk, bár idő kell a csapatnak, hogy feldolgozza ezt a döntőt” – tette hozzá Schaaf, akinek fiaira még két mérkőzés vár. A Bundesliga utolsó fordulójában Wolfsburgba látogatnak, a Német Kupa döntőjében pedig a Leverkusennel csapnak össze Berlinben.

EMLÉKEZTETŐ

UEFA-KUPA
DÖNTŐ
SAHTAR DONECK (ukrán)–WERDER BREMEN (német) 2–1 (1–1, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Luíz Adriano (25.), Jadson (97.), ill. Naldo (35.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik