„Sokkal keserűbb a kiesés így, hogy ennyire közel voltunk a célhoz”

Vágólapra másolva!
2008.10.03. 12:10
Két góljával életben tartotta a reményeket, a tizenegyespárbajban viszont hibázott: Hajnal Tamás minden szempontból a főszereplője volt az Udinese elleni UEFA-kupa-mérkőzésnek. A dortmundiak a csalódottság ellenére nagyon pozitívan értékelik a csapat játékát, a magyar válogatott irányítója például úgy véli: a BVB végre megmutatta valódi arcát.
Nagyot küzdöttek: Hajnal (jobbra) és társai a magyar irányító duplája után elbukták a tizenegyespárbajt
Fotó: Imago
Nagyot küzdöttek: Hajnal (jobbra) és társai a magyar irányító duplája után elbukták a tizenegyespárbajt
Nagyot küzdöttek: Hajnal (jobbra) és társai a magyar irányító duplája után elbukták a tizenegyespárbajt
Fotó: Imago
Nagyot küzdöttek: Hajnal (jobbra) és társai a magyar irányító duplája után elbukták a tizenegyespárbajt

MEGKÖNNYEBBÜLT AZ UDINESE TRÉNERE

Pasquale Marino, az Udinese edzője maga is elismerte, hogy csapata nem játszott jól a Dortmund elleni visszavágón, és a végén a szerencse is mellettük állt.

„Csak magunkat hibáztathatjuk. Rossz volt a hozzáállásunk, túl lassan kezdtük a meccset, és gólt kaptunk a félidők utolsó perceiben. A második játékrészben feljavultunk, és a Dortmund második gólja sem demoralizálta a csapatot. Köszönetet kell mondanom a kapusunknak, Samir Handanovicnak, és a tizenegyeseket berúgó játékosoknak” – mondta az olasz tréner.
„Nagyon csalódottak voltunk az öltözőben, de emelt fejjel távozhatunk: szuper teljesítményt nyújtottunk. Teljesen megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is. Amikor ennyire közel vagyunk a célhoz, de elbukunk, még sokkal keserűbb a szánk íze.”

„Nehéz lesz túllépni a meccsen, hiszen nagyon közel voltunk a csoportkörhöz. A csapat megmutatta valódi arcát, bár sokan kételkedtek bennünk” – nyilatkozta a BVB TV-nek Hajnal Tamás, aki az első és a második félidő végén is betalált az Udinese hálójába, csapata pedig ezzel kiharcolta a hosszabbítást.

Még ez is kevés volt: a Dortmund nem tudta bevinni az „utolsó döfést”, az udineiek pedig jobban koncentráltak a tizenegyespárbajban, előbb Hajnal, aztán „Kuba” Blaszczykowski hibázott a sárga-feketéktől.

„Agresszívan akartunk játszani, és ez sikerült is. Most kézben tudtuk tartani a meccset, és nem hagytuk magunkat lekontrázni úgy, mint hazai pályán. A gólok is lélektanilag a legjobbkor jöttek. Kár, hogy nem tudtunk még egyszer betalálni, mert a játékunkban ez is benne volt. A tizenegyespárbaj mindig lutri, és mi jöttünk ki rosszabbul belőle” – értékelt Hajnal, aki természetesen elrontott tizenegyesére is kitért.

„A hibám? Ez is a focihoz tartozik, de természetesen nagyon sajnálom, és nagyon idegesít. Ez van, az élet megy tovább, a hét végén már újabb bajnoki következik. Fáradtak vagyunk, megpróbálunk két nap alatt regenerálódni. A Hannover ellen ismét mindent ki fogunk adni magunkból. Azt bátran mondhatom, hogy jó úton járunk” – mondta a Dortmund 30-asa, akinek szavaival edzője is egyetértett.

„Az első másodperctől kezdve a kezünkben tartottuk a meccset, és az Udinesének mázlija volt, hogy nem tudtunk az elején betalálni. Sajnos a legjobb tizenegyesrúgónk (Frei – a szerk.) már nem volt a pályán a végén… Nagyszerűen játszottunk, de az első meccs után volt javítanivalónk bőven. Az egyik lábunkat már betettük az ajtón, de ennél tovább nem jutottunk” – nyilatkozta Jürgen Klopp.

UEFA-KUPA

1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Udinese (olasz)–Borussia Dortmund (német) 0–2 (Hajnal 45+1., 92.) – 11-esekkel 4–3
Tj.: az Udinese, tizenegyesekkel

HAJNAL KÉT GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik