Hajnal Tamás és Király Gábor csapata is továbbjutott a második fordulóba

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 17:32
Hajnal Tamás és Király Gábor is győztes csapat tagja volt szombat délután a Német Kupa 1. fordulójában. A középpályás csapata, a Borussia Dortmund a negyedosztályú Weident verte meg 3–1-re, a kapust foglalkoztató második vonalbeli 1860 München pedig „osztálytársát”, a Paderbornt búcsúztatta 1–0-val.
Hajnal egyik átadása gólt ért a Dortmundnak
Fotó: Imago
Hajnal egyik átadása gólt ért a Dortmundnak
Hajnal egyik átadása gólt ért a Dortmundnak
Fotó: Imago
Hajnal egyik átadása gólt ért a Dortmundnak

Pénteken felemás napot zártak a magyar légiósok a Német Kupában: Szabics Imre és Torghelle Sándor csapata, az Augsburg továbbjutott, Lőw Zsolt és a Mainz azonban kiesett. Ma délután újabb két honfitársunk csapata volt érdekelt a sorozat első fordulójában, és első ránézésre egyikre sem várt megoldhatatlan feladat.

Király Gábor és a másodosztályú 1860 München a szintén Bundesliga 2.-ben szereplő Paderborn otthonában lépett pályára, a Hajnal Tamást is foglalkoztató Borussia Dortmund pedig a negyedosztályú Weidenhez látogatott.

A Kicker előzetesen mindkét magyar légióst a kezdőcsapatba jelölte, és nem is tévedett a tekintélyes szaklap. Hajnal ráadásul tevékenyen részt vállalt a BVB vezető góljában: a 24. percben a válogatott középpályás jegyezte a gólpasszt Lucas Barrios találatánál.

A második félidő elején Nuri Sahin is eredményes volt, és bár Alberto Mendez gólja szorossá tette a végjátékot, az utolsó percekben Mohamed Zidan góljával biztossá vált a Borussia továbbjutása. Hajnal végigjátszotta a találkozót.

Király Gábor ( aki várhatóan visszatér a magyar válogatottba) fontos védésekkel járult hozzá az 1860 München 1–0-s győzelméhez – valószínűleg a paderborni stadion lelátóján helyet foglaló Erwin Koeman is elégedett volt a látottakkal.

Markus Babbel minden bizonnyal meleg pillanatokat élt át a Stuttgart kispadján, amikor a negyedosztályú Grossaspach megszerezte a vezetést a VfB ellen – végül az élvonalbeli csapat magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott.

A Bundesligában szereplő együttesek közül egyik sem hibázott, a már említetteken kívül a Nürnberg, a Freiburg, a Mönchengladbach és a Köln is továbbjutott a második fordulóba.

A szombati játéknapon a Dárdai Pált is soraiban tudó Hertha este fél nyolckor lép pályára a negyedosztályú Münster vendégeként.

NÉMET KUPA

1. FORDULÓ
Dynamo Dresden (III.)–Nürnberg 0–3
Elversberg (IV.)–Freiburg 0–2
FSV Frankfurt (II.)–Mönchengladbach 1–2
Kickers Emden (V.)–Köln 0–3
Paderborn (II.)–1860 München (II.) 0–1
Grossaspach (IV.)–Stuttgart 1–4
Weiden (IV.)–Dortmund 1–3
Unterhaching (III.)–Bielefeld (II.) 0–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik