Egervári bizakodik, bár a vírus után is sok a gond az ETO-nál

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 12:52
A nemzetközi kupaporondon még két csapatunk van versenyben, a Győri ETO és a Debrecen is az UEFA-kupa második selejtezőkörében érdekelt. A zöld-fehérek a VfB Stuttgart ellen kevesebb eséllyel, viszontagságok között várják az első, idegenbeli összecsapást, míg a Loki a berni műfüvön próbál nyerni a debütáló Vladimir Petkovic által dirigált svájci Young Boys ellen.
Egervári Sándor a sok viszontagság ellenére is bizakodik
Fotó: Németh Ferenc
Egervári Sándor a sok viszontagság ellenére is bizakodik
Egervári Sándor a sok viszontagság ellenére is bizakodik
Fotó: Németh Ferenc
Egervári Sándor a sok viszontagság ellenére is bizakodik

Az időben előbb, 18 óra 30 perckor kezdődő találkozón a sok viszontagság és nehézség között készülő Győri ETO lép pályára a VfB Stuttgart otthonában. Alapból sem Egervári Sándor fiai lennének a mérkőzés esélyesei, azonban alighogy játékosok kigyógyultak a Grúziában összeszedett betegségből, máris újabb, a készülést nehezítő tényezők léptek föl.

Még tán nem is az a legnagyobb baj, hogy az egyik stewardess nyakon öntötte a Kaposvárról igazolt védőt, Pintér Attilát a repülőút során, de az már tényleg kellemetlen, hogy a delegációt az égvilágon senki sem fogadta, és még az étkeztetéssel is gondok adódtak a német klub stadionja mellett található Hilton szállóban.

(Szegény győrieket először egy tűzriadó miatt állították föl az asztaltól, majd miután egyórás késéssel elkezdhették az ebédjüket, még egy fél órát várniuk kellett, hogy húst is találjanak a svédasztalon.)

Sajnos ezek a viszontagságok jelzik, mennyire veszi komolyan a VfB a mérkőzést: semennyire. Armin Veh, a Stuttgart vezetőedzője pihentetni is fogja néhány klasszisát, így sem Khalid Boulahrouz, sem Cacau nem lesz ott a pályán. Ennek ellenére a szakember nem izgul a továbbjutás miatt.

„Abszolút favoritok vagyunk. Tavaly egész évben az UEFA-kupáért harcoltunk, szeretnénk most is túljutni az első lépcsőfokon” – jelentette ki a Kicker című német lapnak Armin Veh.

Ezt a lekezelő magatartást akár ki is lehet használni, és meg lehet lepni a németeket. Természetesen Egervári Sándor vezetőedző is bízik a bravúrban.

„Az a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amely esélyt ad a visszavágóra. Bizonyítani akarunk” – mondta a szakember a Nemzeti Sportnak.

Ami a pályára lépő tizenegyet illeti, egy változás már biztosan lesz az előre eltervezetthez képest. Mário Bicák, a győriek szlovák középpályása a szerdai edzésen térdsérülést szenvedett, így semmikéépen sem léphet majd pályára csütörtök este.

Ami a debreceni összecsapást illeti, az előjelek itt a Loki győzelmét – vagy legalábbis ígéretes szereplését – sejtetik, annak ellenére, hogy az ebéddel itt is gondok voltak. A Young Boys jelenleg az utolsó előtti helyen áll a svájci bajnokságban, és a közelmúltban egy edzőváltást is átélt az együttes.

„Nyilván fontos lesz a meccs a svájci futballistáknak, ám mi a magunk játékával szeretnénk foglalkozni” – mondta Herczeg András a Nemzeti Sportnak Vladimir Petroviccsal, a svájciak trénerével kapcsolatban, akinek ez lesz a bemutatkozó találkozója a berniek kispadján.

A debreceniek klubmenedzsre arra a kérdésre pedig, mi kellene ahhoz, hogy elégedett legyen, lényegre törően csak annyit mondott: „Győzelem!”

Úgy legyen!

A Győri ETO mérkőzése 18 óra 30 perckor kezdődik, míg a Loki egy órával később, 19 óra 30 perckor lép pályára, pontosabban műfűre. Nézze mindkét mérkőzést a Nemzeti Sport Online-on!

BÖŐR ZOLTÁN TALÁLATA A ZESZTAFONI ELLEN


ÖSSZEFOGLALÓ A DVSC-KARAGANDI PÁRHARCRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik