Dzsudzsák Balázs nemzetközi mérkőzésen is bizonyíthat a PSV-ben

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 11:40
Szerda este rendezik a labdarúgó UEFA-kupa következő fordulójának mérkőzései közül tizet. A legjobb tizenhat közé jutásért ezen a napon három magyar érdekeltségű csapat is pályára lép. Dzsudzsák Balázs a PSV-t, Juhász Roland az Anderlechtet, míg Tőzsér Dániel az AEK csapatát erősíti.
Dzsudzák Balázs (szemben) nemzetközi találkozón is pályára lép a PSV-ben
Reuters
Dzsudzák Balázs (szemben) nemzetközi találkozón is pályára lép a PSV-ben
Dzsudzák Balázs (szemben) nemzetközi találkozón is pályára lép a PSV-ben
Reuters
Dzsudzák Balázs (szemben) nemzetközi találkozón is pályára lép a PSV-ben

„Jóllehet a PSV a Bajnokok Ligájában indult, sem a klubvezetők, sem a szurkolók, de még a játékosok sincsenek elkeseredve, hogy most a második számú európai kupasorozatban szerepelünk” - nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a szerdai UEFA-kupa mérkőzés előtt a Nemzeti Sportnak.

A holland bajnokcsapat szerda este a Henke Larssont is soraiban tudó Helsinborgot fogadja hazai környezetben, a magyar támadóközéppályás pedig nagy valószínűséggel ott lesz a kezdőcsapatban - igaz nem megszokott helyén.

„Nem a bal oldalon futballozom, hanem egyel beljebb, belső középpályásként, mintegy második számú irányítóként” - mondta Dzsudzsák, aki természetesen PSV-győzelmet vár a svéd csapat elleni találkozón.

A holland együttessel szemben a belga Anderlecht nincs valami jó formában, ráadásul Juhász Roland csapatának az igen erős játékerőt képviselő Bordeaux-n keresztül vezetne az útja a legjobb 16 csapat közé az UEFA-kupában.

A belga csapat legutóbbi bajnokija előtt ötszáz percen keresztül nem kapott gólt, a nem túl acélos Molenbbek azonban kétszer is betalált Juhászék hálójába.

„Az utóbbi időben ritkán alakítanak ki helyzeteket ellenünk, a Molenbeeknek is három volt, azokból rúgta a két gólját. Ebben benne volt, hogy a csapatból sokan a válogatottban is játszottunk, sokat utaztunk, a regenerációra nem maradt elég idő. Előtte a góllövés nem ment, most az elhárítás. Szerintem ezúttal is szerzünk gólt, és ha hátul megoldjuk feladatainkat, az üzenetértékű lehet a visszavágó előtt” - nyilatkozta Juhász.

A harmadik „magyar” csapat, az AEK a napokban menesztette spanyol mesterét, Lorenzo Serra Ferrert, így Tőzsér Dániel csapatának új szakemberrel kell nekivágnia a Getafe elleni összecsapásnak.

UEFA-KUPA

  • A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK, SZERDA
  • Zenit (orosz) - Villarreal (spanyol)
  • Galatasaray (török) - Bayer Leverkusen (német)
  • AEK (görög - Getafe (spanyol)
  • Bergen (norvég) - Everton (angol)
  • Werder Bremen (német) -Braga (portugal)
  • Anderlecht (belga) - Bordeaux (francia)
  • Marseille (francia)-Spartak Moszkva (orosz)
  • PSV (holland) - Helsingborg (svéd)
  • Rangers (skót) - Panathinaikos (görög)
  • Sporting (portugál) - Basel (svájci)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik