Döntetlent játszott Tőzsér Dániel csapata az Elfsborg otthonában

Vágólapra másolva!
2007.10.25. 21:58
Döntetlent játszott Tőzsér Dániel csapata, a görög AEK Athén a labdarúgó UEFA-kupa csoportkörének 1. fordulójában. A magyar válogatott középpályás kezdőként kapott lehetőséget Lorenzo Serra Ferrer vezetőedzőtől. A Bordeaux hazai pályán tizenegy perc alatt fordított a Galatasaray ellen.
Tózsér Dániel végigjátszotta a mérkőzést
NS-archív
Tózsér Dániel végigjátszotta a mérkőzést
Tózsér Dániel végigjátszotta a mérkőzést
NS-archív
Tózsér Dániel végigjátszotta a mérkőzést

Tőzsér Dániel kezdőként kapott lehetőséget a görög együttesben, a középpálya bal oldalán.

Azonban az athéni gárdának nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt előzetesen elképzelte Lorenzo Serra Ferrer vezetőedző, hiszen az első negyedóra végén a vendéglátók szerezték meg a vezetést.

Ekkor Daniel Alexandersson adta be a labdát, amelyre Daniel Mobaeck érkezett, és az AEK kapujának bal alsó sarkába fejelt.

A görög együttes nem hagyta ezt ennyiben, a huszonegyedik percben Julio Caesar távoli lövéssel próbálkozott, de a labda a hazai kapu felett szállt el.

A szünetig mindhiába próbálkoztak a vendégek, nem sikerült egyenlíteniük. A folytatásban azonban igen. A 49. percben ugyanis Papasz vette be a svéd kaput.

A 64. percben ismét az athéniak gólszerzője előtt adódott lehetőség, Wiland bravúrral hárította a támadó lövését.

Alig több, mint negyedórával a találkozó vége előtt Tőzsérnek sem sok hiányzott, hogy megszerezze a második görög találatot, a magyar légiós lövése nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett. Válogatott középpályásunk a következő percekben újabb két lövéssel próbálkozott, de a hazaiak kapusa mindkétszer megakadályozta őt a gólszerzésben.

Az első félidő derekához érve megszerezte a vezetést a Galatasaray Bordeauxban. Ekkor David Jemmali szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest adott. A büntetőt Shabani Nonda értékesítette.

A második játékrészben aztán a francia együttes összekapta magát, előbb Cavenaghi találta kapuba nem sokkal a szünet után, majd Chamakh is eredményes volt, így a Bordeaux vert helyzetből fordította meg a mérkőzést, és tartotta otthon a három pontot.

Hazai pályán egyetlen góllal nyert a Bayer Leverkusen együttese a Toulouse ellen, ugyanis a mérkőzés egyetlen találatát Kiessling szerezte a harmincötödik percben.

A norvég Brann otthonába látogatott, és Kompany hatvankettedik percben szerzett találatával el is hozta onnan a három pontot.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

C CSOPORT
Elfsborg (svéd) – AEK Athén (görög) 1-1 (Mobaeck 15., ill. Papasz 49.)

E CSOPORT
Leverkusen (német) – Toulouse (francia) 1-0 (Kiessling 35.)

D CSOPORT
Brann (norvég) – Hamburg (német) 0-1 (Kompany 62.)

H CSOPORT
Bordeaux (francia) – Galatasaray (török) 2-1 (Cavenaghi 52., Chamakh 63. ill Nonda 21.-11esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik