Ramosék veresége önmaguk árnyékaként játszva elkerülhetetlen volt

Vágólapra másolva!
2007.04.26. 23:02
Az UEFA-kupa elődöntőjének spanyol presztízsütközetében az Osasuna hazai pályán 1-0-ra verte a címvédő, szintén spanyol Sevillát, így előbbiek várhatják előnnyel, még ha minimálissal is, a visszavágót. A mérkőzésen egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, a két csapat között ezen az estén nagyobb is volt a különbség, mint egy gól, az esélyesebb vendégek rendkívül enerváltan és szinte kapura veszélytelenül játszottak.
Jesus Navas (Sevilla, balra) és Raúl García (Osasuna) párosa
Jesus Navas (Sevilla, balra) és Raúl García (Osasuna) párosa
Jesus Navas (Sevilla, balra) és Raúl García (Osasuna) párosa
Jesus Navas (Sevilla, balra) és Raúl García (Osasuna) párosa

UEFA-KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

OSASUNA - SEVILLA 1-0 (0-0)
Helyszín: Pamplona, Reyno de Navarra
Nézőszám: 19 500
Játékvezető: Eric Braamhaar (holland)
Asszisztensek: Adriaan Inia, Arie Brink (mindketten hollandok)
OSASUNA: Ricardo - Izquierdo, Cruchaga, Cuéllar, Corrales - Juanfran, Puñal, Raúl García, David López - Soldado (Webo, 81.), Milosevics (Valdo, 88.)
Edző: José Ángel Ziganda
SEVILLA: Cobeno - Dani Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovics - Martí (Hinkel, 78.), Poulsen, Jesús Navas, Adriano (Puerta, 90.) - Luis Fabiano (Kerzsakov, 61.), Kanouté
Edző: Juande Ramos
Gólszerző: Soldado 55.
Sárga lap: Soldado 55., Cuellar 58., ill. Poulsen 38., Kanouté 40., Jesus Navas 45+2., Luis Fabiano 58.

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A mérkőzés elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de már akkor kitűnt, ezek közel sem azok a mindent elsöprő rohamok, amelyekkel a szezon nagy részében találkozhattunk.

A hazaiak közül Milosevics adta meg a kezdeti lökést, amikor nemes egyszerűséggel egy felugrásnál véletlenül szájba vágta Poulsent a 15. percben.

Egy perccel később már igazi futballra emlékeztető jelenet is lejátszódott: Punal távolról, igazítás nélkül lőtt, veszélyesen csavarodó labdája egy méterrel kerülte el a jobb felső sarkot.

A vendéglátó gárda egyre inkább átvette a játék irányítását, és bizony ők diktálták a tempót, miközben a vendégek semmilyen rájuk oly’ jellemző erényt nem tudtak csillogtatni. Főként nem az ötletes, gyors támadásokat, gyakorlatilag semmiféle veszélyt nem jelentettek Ricardo kapujára.

A hajrában helyzetekben is megmutatkozott a hazai mezőnyfölény: a 34. percben David Lopez a hosszún, szabadon fejelhetette kapura Punal mértani szabadrúgását, Cobeno bravúrral védett.

A vendégkapus két perccel később biztosan fogta Raúl García távoli próbálkozását, majd a félidő zárásaképpen egy szabadrúgást Cruchaga csúsztatott a kapu fölé-mellé.

A helyzet és a játék képe a második félidőben sem változott: nyomott a hazai gárda, amelynek próbálkozásait az 55. percben már eredmény is koronázta. David Lopez sokadik pontos, jó ívű szabadrúgását Soldado szép mozdulattal a vendégkapuba csúsztatta.

Három perccel később elszabadultak az indulatok, az egyensúlyát vesztő, majd erre még rá is játszó Luis Fabiano taposta meg már földön fekvő ellenfelét, amelyet a hazaiak némi lökdösődés során azonnal számon kértek rajta. A vétkes és Cuéller is besárgult a jelenetnél.

A 63. percben Soldado dolgozott magának és hagyott ki egy helyzetet, majd a megsérült Braamhaar játékvezető kért és kapott cserét.

A kis technikai szünetet követően, Poulsen adta vissza a mérkőzés eleji kölcsönt Milosevicsnek, akit úgy lekönyökölt, hogy a rutinos szerbet le kellett cserélni.

A hajrában a vendégek kicsit összekapták magukat, de képtelenek voltak felpörögni a kívánt, és általuk a szezonban többnyire hozott is fordulatszámra.

Előbb Kerzsakov pörgette kapu fölé szorongatott helyzetben Dani Alvés jobboldali beadását. Kevéssel később Kanouté lépett ki, de távoli lövését védte Ricardo, majd a védelem tisztázott.

A kényelmes vendégek, bízva önmagukban, a visszavágóra hagyták a döntést, amely a forma alapján teljesíthető terv lenne részükről. Azonban a bajnokságban és a Spanyol Kupában is helyt kellene állniuk, így a kizárólag a nemzetközi szereplésre összpontosító Osasuna akár meglepetést is okozhat.

Utóbbi a honi kupában már nincs versenyben, ellentétben az ott is elődöntős Sevillával, míg a bajnokságban a középmezőny alján találjuk őket, riválisuk viszont a listavezető Barcelona mögött egy ponttal lemaradva a második helyen állva harcban van a bajnoki címért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik