Juande Ramos egy pillanatig sem érezte veszélyben a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2007.04.13. 11:01
Martin Jol, a Tottenham labdarúgócsapatának vezetőedzője az igencsak gyengécske kezdésnek tulajdonítja, hogy a londoniak kiestek az UEFA-kupából. Juande Ramos, a spanyolok mestere egyetlen pillanatra sem érezte veszélyben a továbbjutást.
A Sevilla öröme
Reuters
A Sevilla öröme
A Sevilla öröme
Reuters
A Sevilla öröme

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A Spurs már a nyolcadik percben kétgólos hátrányban volt hazai pályán a címvédő Sevilla ellen a csütörtök esti visszavágón.

„A két gyors gól nagyon megrázott minket – nyilatkozta az angol gárda menedzsere a mérkőzés után. – Hirtelen hatalmas teher szakadt ránk azzal, hogy tudtuk: négy gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz.”

„Nem tehettünk mást, össze kellett szednünk magunkat, és a közönségért kellett játszanunk – folytatta a szakember. – Mindent meg kellett tennünk azért, hogy emelt fővel hagyhassuk el a pályát.”

A második játékrészben a hazaiak magukra találtak, két perc alatt egyenlítettek, sőt, még arra is megvolt az esélyük, hogy megfordítsák az állást, helyzeteik alapján a továbbjutást is kiharcolhatták volna.

A lehetőségek azonban kimaradtak, ugyanis Dimitar Berbatov és Michael Dawson is hibázott a döntő pillanatban.

„Ha Dawson belövi azt a helyzetet, az lett volna az igazán szép befejezés – mondta Jol. - A szünetben megbeszéltük, hogy a játékosok önbizalommal telve mennek ki és megtesznek mindent, amire az erejükből futja, és a második negyvenöt percet meg is nyertük 2-0-ra."

„Ha belegondolunk abba, hogy valójában mennyire szerencsétlenek voltunk, hogy az első mérkőzésen befújták ellenünk az a tizenegyest, akkor nagyon pechesnek érzem magam, de ettől függetlenül jobban kellett volna teljesítenünk a visszavágón.”

A Sevilla vezetőedzője, Juande Ramos a tavalyi UEFA-kupa megnyerése után idén a legjobb négy közé vezette csapatát, és nagyon boldog a jó szereplés miatt.

„Az, hogy három spanyol csapat is bekerült a legjobb négy közé, az a bajnokságunk erejét hűen tükrözi” – nyilatkozta a spanyol tréner.

„A mi célunk nem is lehet más mint az, hogy idén is a döntőbe kerüljünk – folytatta Ramos. – A második gól után is próbáltuk irányítani a mérkőzést, azonban az angol csapat nagy nyomás alatt tartott minket. Ám egy percig sem éreztem, hogy veszélyben forogna a továbbjutásunk.”

UEFA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

TOTTENHAM – SEVILLA 2-2 (0-2)
White Heart Lane, 35,284 néző, V.: Konrad Plautz (osztrák)
Tottenham: Robinson - Tainio, Dawson, King, Chimbonda - Lennon, Zokora (Defoe 65.), Jenas, Malbranque - Keane, Berbatov.
Sevilla: Cobeno - Hinkel, Javi Navarro, Escude, Puert - Daniel (Renato 55.), Poulsen, Marti, Adriano Correia (Aitor Ocio 69.) - Kerzhakov (Maresca 82.), Kanoute.
Gólszerzők: Defoe (65), Lennon (67.) ill. Malbranque (3.-öngól), Kanoute (8.)
Kiállítva: Tainio (90).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik