Juande Ramos csapata nyolc perc alatt eldöntötte a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2007.04.12. 23:05
A Sevilla jutott az UEFA-Kupa legjobb négy csapata közé, miután a hazai győzelem után, idegenben 2-2-es döntetlent játszott a Tottenham csapatával. A mérkőzés nyolcadik percében már két góllal is vezetett a címvédő, a második félidőben azonban összekapta magát a londoni csapat, és kiegyenlített, ám a továbbjutás kiharcolására már nem maradt energiája.
Nagy az öröm az első gól után a mérkőzés harmadik percében
Nagy az öröm az első gól után a mérkőzés harmadik percében
Nagy az öröm az első gól után a mérkőzés harmadik percében
Nagy az öröm az első gól után a mérkőzés harmadik percében

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
Az első mérkőzésen a spanyol csapat egygólos előnyt szerzett a visszavágóra, miután a Ramon Sanchez Pizjuan stadionban 2-1-es verést mért a Tottenhamre. Az első sevilla-i találat nagy port kavart: Kanouté 11-ese előtt ugyanis Robinson tisztán szerelte a kitörő Adrianót.

Ezúttal a spanyolok nem a játékvezető hibáira akartak alapozni, és rögtön a mérkőzés elején a kezükbe vették az irányítást.

Már a harmadik percben rémület ütközött ki a White Hart Lane-re kilátogató angol szurkolók arcán. Egy vendég szögletet követően Poulsen célozta meg fejjel Robinson kapuját, a kapus mellett elszállt a labda, az egyébként technikásnak mondható Malbranque pedig ahelyett hogy kivágta volna a játékszert, a saját kapujába pörgette azt.

Alig egy perccel később megduplázhatta volna előnyét a hazájában a bajnoki címre hajtó alakulat. Ezúttal Kanouté érkezett remek ütemben egy jobb oldali beadásra, ám fejese nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé szállt.

Nem úgy, mint a nyolcadik percben. Ekkor a mali csatár próbálkozását siker koronázta, miután egy kényszerítő után remekül húzta el a labdát a hazai kapus előtt, majd belsőtött a kapuba.

Ebben a pillanatban a Tottenhamnek már négy gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

A teljesen demoralizált angoloknak az egész első félidőre szükségük volt ahhoz, hogy felocsúdjanak a kezdeti sokkból. Már a negyvenötödik percben jártunk, amikor Berbatov 18 méteres lövése jelezte, hogy ezen az estén a hazai csapat is a pályán van. A bolgár csatár lökete azonban csak a kapufán csattant, úgy tűnt ezen az estén semmi sem sikerül a Spursnek.

A második félidő aztán bebizonyította, hogy az égiek talán mégsem esküdtek össze Martin Jol tanítványai ellen. Az első húsz perc görcsös próbálkozásait követően a holland mester cserére szánta el magát, és pályára küldte Defoe-t. Az angol válogatottban is megfordult támadó pedig hamar meghálálta a bizalmat. Keane távoli lövésébe pörgetett bele a még mindig csak 24 éves csatár, minek következében a labda a gólvonal mögé került.

Felcsillant a remény az angolok számára, ahhoz azonban hogy tényleg reális esélyük legyen a továbbjutás kiharcolására, kellett a spanyol védelem rövidzárlata is a következő percben. A 16-oson belül ide-oda pattogó labdára Lennon eszmélt a legjobb ütemben, majd lőtt közelről a vendégek kapujába.

A hátralévő időben mindent megpróbált a hazai csapat, de túl nagy előnyt adott ellenfelének ahhoz, hogy egy félidő futballal kiharcolja a továbbjutást.

UEFA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TOTTENHAM-SEVILLA 2-2 ( Defoe 65., Lennon 66. ill. Malbranque 3.-öngól, Knouté 8.)
Tj. a Sevilla 4-3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik