„Nem rúgtam annyira rosszul” – Szolnoki a Fiorentina ellen kihagyott sorsdöntő 11-esről

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 08:06
Szolnoki Rolandot Levi vigasztalja a kihagyott 11-es után (Fotó: Török Atitla)
A Puskás Akadémia a 97. percben 1–1-re mentette a meccset, 4–4-es összesítésre a párharcot, majd kettős emberelőnybe került, végül tizenegyesekkel elveszítette a Fiorentina elleni, a Konferencialiga főtáblájáért vívott párharcot. A magyar csapat részéről Szolnoki Roland hagyta ki a később sorsdöntőnek bizonyuló 11-est – vele beszélgetett az NSO Tv stábja a mérkőzés után.

Szolnoki Rolandot arról kérdeztük, milyen érzések kavarognak benne a mérkőzés után.

„Így, hogy én hagytam ki a tizenegyest, abszolút rossz érzések vannak bennem. Ha a meccs képét nézem, azt mondom, el kellett volna már dönteni előbb a találkozót, óriási helyzetek maradtak ki. Szerintem ők sem gondolták azt, hogy a visszavágón is ilyen sok helyzetünk lesz, ráadásul nem kis helyzetek. Amikor kettős emberhátrányban voltak már a hosszabbításban, ha kicsit türelmesebbek vagyunk és jobban odafigyelünk, le tudtuk volna zárni a találkozót. Aztán jött a dráma, a tizenegyesek. Mindig rossz így kiesni, főleg akkor, ha a csoportkör a tét. Próbálunk előremenni, meríteni ebből a mérkőzésből, hiszen maga a játék és a küzdeni akarás rendben volt.”

Videónkban beszél a magas letámadásról, amelyet mindkét mérkőzésen eredményesen alkalmaztak a Fiorentina ellen. Szóba kerül az, hogy csereként milyen volt beszállni egy ilyen mérkőzésbe, illetve beszélgetünk részletesebben is a kihagyott tizenegyeséről.

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
Puskás Akadémia–Fiorentina (olasz) 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 4–5
Felcsút, Pancho Aréna, 3528 néző. Vezette: Nobre (portugál)
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Plsek (Szolnoki, 79.), Favorov, Nissilä – Soisalo (Vékony, 88.), Puljic (Colley, 67.), Levi (Komáromi, 67.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Fiorentina: De Gea – Martínez Quarta (Parisi, 70.), Pongracic (Comuzzo, 54.), Ranieri – Dodo (Kayode, 83.), Sz. Amrabat, Richardson, Biraghi – Ikoné (Colpani, 54.), Mo. Kean (Mandragora, 91.), Sottil (Kouamé, 54.). Vezetőedző: Raffaele Palladino
Gólszerző: Nagy Zs. (90+7. – 11-esből), ill. Kean (59.)
Kiállítva: Ranieri (90+4.), Comuzzo (97.)
Továbbjutott: a Fiorentina, 4–4-es összesítés után tizenegyesekkel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik