Formula–E: Dennis rajtolhat az élről második berlini versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 12:04
Dennis szerezte meg a pole pozíciót a második németországi időmérőn (Fotó: DPPI)
Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E németországi versenyhétvégéjének második időmérőjén. Mögötte a vb-tabellát vezető Nick Cassidy és Norman Nato érkezett, míg az első ötös sorát Mitch Evans és Stoffel Vandoorne zárta.

Az eseménydús szombati futamot követően, vasárnap reggel a harmadik szabadedzéssel folytatódott a berlini dupla versenyhétvége programja. A gyakorláson az egyéni összetettben második helyre visszacsúszó Pascal Wehrlein tört az élre, míg az őt kilenc ponttal megelőző Nick Cassidy a második helyen végzett mindössze 43 ezred lemaradással. Harmadikként Stoffel Vandoorne érkezett, majd Jehan Daruvala és Maximilian Günther tette teljessé az első ötöst.

A tréning meglehetősen nagy csatát hozott, hiszen az első hét pozícióban záró versenyzőt kevesebb mint két tizedmásodperc választotta el egymástól, ami érdekes időmérőt vetített előre.

Az A-csoportból Cassidy, Günther, Mitch Evans, valamint a szombaton pole pozíciót szerző Edoardo Mortara, míg a B-csoportból Jake Dennis, Norman Nato, Vandoorne és Wehrlein vívta ki a továbbjutást szoros csatában. Előbbi csoportban 111, míg utóbbiban 83 ezred volt a különbség az első négy helyezett között, ami tovább fokozta az izgalmakat Berlinben.

A negyeddöntőben először Evans és Günther, majd Cassidy és Mortara csapott össze, előbbi párharcban a Jaguar versenyzője, míg utóbbiban a Mahindra svájci pilótája kerekedett felül.

Harmadikként a Vandoorne, Nato páros hajtott pályára, míg végül Dennis és Wehrlein küzdött meg egymással, az elődöntőbe az idén először Nato, valamint Dennis kvalifikálta magát, így a pontversenyben második Wehrlein számára viszonylag hamar véget ért az időmérő.

A döntőbe jutásért először a Jaguar, majd az Andretti versenyzői mérték össze a tudásukat egy körön, a pole pozícióért végül Cassiy és Dennis harcolhatott meg. A rajtelsőséget a címvédő sajátította ki, így ő vághat neki az élről a délutáni versenynek. Mellőle tehát az összetettet vezető Cassidy rugaszkodhat el, míg a második sorban Nato és Evans foglalhat helyet.

Az ötödik Vandoorne lett, majd Günther, Wehrlein, Mortara, Jean-Éric Vergne és António Félix da Costa tette teljessé az első tízest.

Folytatás 15 órakor a második versennyel.

FORMULA–E
NÉMETORSZÁG, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. Jake Dennis (brit, Andretti)
2. Nick Cassidy (új-zélandi, Jaguar)
3. Norman Nato (francia, Andretti)
4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
5. Stoffel Vandoorne (belga, DS Penske)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik