USA: a szurkolók többsége nem érezné magát biztonságban védőoltás nélkül

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 15:04
Egy amerikai felmérés szerint a szurkolók 72 százaléka nem érezné magát biztonságban egy sporteseményen, ha nem tudnak védőoltást fejleszteni a koronavírus ellen.

A Seton Hall Egyetem április eleji, 762 ember megkérdezésével zajlott közvélemény-kutatásából kiderült: a válaszadók 72 százaléka nem érezné magát biztonságban egy tömegrendezvényen, amennyiben nem sikerült kifejleszteni az oltóanyagot a vírus ellen. Azok körében, akik rendszeresen figyelemmel követték a sporteseményeket, ez az arány 61 százalék.

A megkérdezettek 76 százaléka szerint jó döntéseket hoztak a profi ligák, amikor felfüggesztették a küzdelmeket, míg a tokiói nyári olimpia elhalasztását 84 százaléknyian helyeselték.

A kutatásban résztvevők 70 százaléka szerint a tengerentúli profi amerikaifutball-ligának (NFL) a játékosok egészsége és biztonsága érdekében nem kellene elkezdődnie ősszel, és mindössze hatszázaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy a tervek szerint indulhatna az idény.

A kérdésre, miszerint kell-e egyáltalán sporteseményt rendezni 2020-ban, 40 százaléknyian mondták, hogy nem, és nagyjából ugyanennyien voltak azok, akik azt válaszolták, nézők nélkül vagy erősen limitált nézőszámmal kellene a mérkőzéseket megtartani. Utóbbival kapcsolatban a megkérdezettek 76 százaléka úgy nyilatkozott, ugyanúgy megnéznék a zárt kapus tévéközvetítést, mintha lennének drukkerek a stadionokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik