Torna: három finálés hely a nőknél az Eb-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 22:19
null
Székely Zója a bázeli tornász Európa-bajnokság női selejtezőjében (Fotó: MTI)
Címkék
A pénteki egyéni összetett döntőben és a szombati szerenkénti finálékban is lesz magyar női versenyző a bázeli kontinensviadalon.

 

Rontás nélküli gyakorlatokat várt a női csapat tagjaitól Draskóczy Imre szövetségi kapitány előzetesen, s a reményei félig be is váltak – a tokiói kvótásunk, Kovács Zsófia (DKSE) kapcsán viszont lehet bennünk hiányérzet...

De kezdjük a szebb hírekkel: Bácskay Csenge (Postás SE) bejutott a pénteki egyéni összetett döntőbe: 50.265 pontos teljesítménye ugyan „csak” a 29. helyhez volt elegendő, ám mert a fináléban országonként csak két versenyző léphet pódiumra, Bácskay ott lehet a legjobbak között.

És ezzel még nincs vége!

Már a hétfői pódiumedzés után megjegyezte Draskóczy Imre, hogy Bácskay és Péter Sára (Postás SE) milyen vagányul ugrottak – akkor sem kételkedtünk a kapitány szavaiban, ám szerdán bebizonyosodott, hogy a két lány ezen a szeren a legjobb. Ez olyannyira igaz, hogy mindketten kiharcolták a továbbjutást, vagyis szombaton ott lesznek a szerenkénti fináléban: Bácskay a negyedik, Péter a hetedik lett a selejtezőben ugráson.

„Mindkét finálé miatt boldog vagyok, de egyben meglepetés is, mert azt gondoltam, a másfél csavar nem lesz elég a döntőhöz, az egyéni összetettre pedig előzetesen nem is számítottam”mondta Bácskay Csenge.

Több finálé nem termett a számunkra a szerdai selejtezős napon, mindez pedig azt jelenti, hogy Kovács Zsófia (DKSE) sem felemás korláton, sem gerendán nem jutott be a legjobb nyolc közé – a lábfájdalmai miatt eleve csak ezt a két szert vállaló dunaújvárosi lány sajnos mindkét alkalommal rontott, ezzel pedig el is veszítette továbbjutási esélyeit.

„Eléggé el vagyok keseredve, két döntőre készültem, de ma még a szerencse sem volt mellettem. A gerendám eleje nagyon jó volt, de a forgás nem sikerült, leestem, és ezt nagyon sajnáltam – nyilatkozta Kovács Zsófia. – Felemás korláton az ujjam kicsúszott a tenyérvédőből. Még sohasem fordult elő velem ilyen versenyen. Nem volt más választásom, a szeren lógva meg kellett igazítanom a tenyérvédőt, és onnan folytattam. Hiába nem estem le, ez óriási pontlevonás. Nagyon sajnálom ezt az egész Európa-bajnokságot, rémálmaimban se jöjjön elő. Megpróbálom ezt az egészet félretenni, és mostantól csak az olimpiára koncentrálni.”

A kontinensviadal csütörtökön a férfiak selejtezőjével folytatódik: Mészáros Krisztofer (Győri AC), Balázs Krisztián (FTC-Telekom) és Bátori Szabolcs (KSI SE) hat szeren, Dobrovitz Ádám (KSI SE) gyűrűn és korláton, Kállai Zoltán (BHSE) lólengésben, Vecsernyés Dávid (BHSE) nyújtón száll harcba Bázelban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik