Sznúker-vb: Nem egy elrontott lökésen múlt - O'Sullivan

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 00:12
Mint ismert, Mark Selby nyerte a 2014-es sznúker-világbajnokságot, miután a döntőben legyőzte Ronnie O'Sullivant. Selby elhunyt édesapjának ajánlotta a győzelmet, O'Sullivan elismerte hibáit és gratulált legyőzőjének.

„Fantasztikus meccs volt, nem is lehetett volna jobb. Nincs szebb módja a vb-győzelemnek, mint Ronnie-t legyőzni a döntőben. A finálé elején nem játszottam szépen, aztán ahogy telt az idő, egyre jobb lettem. Nehéz nap volt a tegnapi, ráadásul előtte két nehéz mérkőzésem volt. Amikor 10–7-re visszajöttem, kaptam egy esélyt – mondta a döntő után Mark Selby. Mark Selby.

„Az édesapám 16 éves koromban hunyt el, és mindig azt mondogattam, hogy miatta akarom megnyerni a világbajnokságot. Ennél jobban már nem játszhatok, hálás vagyok mindenkinek, aki mellettem állt, mikor nem volt önbizalmam. Sokat gyakoroltam, de Kínában nem ment annyira jól a játék. Aztán pár napot pihentem, és tiszta fejjel álltam újra asztalhoz" – tette hozzá a 2014-es világbajnok.

„Gratulálok Marknak, fantasztikus volt ezen a tornán, minden hibámat kihasználta, nagyon nehéz dolgom volt ellene – mondta Ronnie O'Sullivan, aki először veszített el döntőt a Crucible-ben. – A végén tompa voltam, ő pedig túl erős. Nagy hiba volt az a rózsa, de előtte 10–5-nél a fekete még fontosabb volt. Sok volt a biztonsági lökés, nem egy elrontott golyón múlt, nem panaszkodom. Nagyon élveztem az elmúlt 17 napot. Néhány évvel ezelőtt talán bedobtam volna a törülközőt, de most mindent megtettem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik