Neil Robertson az első negyeddöntős a világbajnokságon (Fotó: AFP)

 

A 44 éves walesi játékos a David Gilbert elleni meccsének első etapja – melyet 5:3-ra hozott az angol – után mellkasi fájdalomra panaszkodott, és a világbajnokságon dolgozó orvosi stáb tanácsára kórházba ment. A Guardian azt írta, saját autójával ment a kórházba, és vele tartott felesége, Joanne is. A mérkőzés a kiírás szerint szombat délelőtt folytatódik.

Meglett az első továbbjutó is a negyeddöntőbe: Neil Robertson ellentmondást nem tűrő játékkal győzte le 13:6-ra Shaun Murphyt a második fordulóban. A világranglistán negyedik ausztrál játékos 10:6-ra vezetett a péntek esti szakasz előtt, amit egy százas brékkel kezdett, egy 88-assal folytatott, és végül egy 71-essel fejezett be – az általa megnyert 13 frémből kilencben lökött ötven fölötti bréket.

A 2010-es világbajnok Robertson összességében 92 százalékkal tette helyükre a golyókat, a legmagasabb brékje 127-es volt. A következő fordulóban a Higgins–Bingham párharc továbbjutójával találkozik. Robertson domináns játékáról mindent elmondanak Murphy szavai a találkozó után:

„A taktikája, a hosszú lökései, a hatékonysága, a biztonsági játéka, mindenben kiváló. Ha így folytatja, megnyeri a világbajnokságot. Efelől nincs kétségem. Egyszerűen túl jól játszott” – idézi a BBC Shaun Murphyt.

SZNÚKER-VB 2019, SHEFFIELD
2. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)

Mark Williams (walesi, 1.)–David Gilbert (angol, 16.)
Barry Hawkins (angol, 9.)–Kyren Wilson (angol, 8.)
John Higgins (skót, 5.)–Stuart Bingham (angol, 12.)
Neil Robertson (ausztrál, 4.)–Shaun Murphy (angol, 13.) 13:6
Mark Selby (angol, 3.)–Gary Wilson (angol)
Ali Carter (angol)–Csou Jue-lung (kínai)
Judd Trump (angol, 7.)–Ting Csün-huj (kínai, 10.)
Stephen Maguire (skót, 15.)–James Cahill (angol)