Sportgazdaság: McGregor egyszer bunyózott, többet keresett Messinél

Vágólapra másolva!
2021.05.12. 19:41
null
Conor McGregor 180 millió dollárt keresett egy év alatt (Fotó: AFP)
A kevert harcművészet (MMA) egyik legnagyobb sztárja, Conor McGregor volt az elmúlt egy évben a világ legjobban kereső sportolója – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A Forbes gazdasági magazin szerint 2020 májusa és 2021 májusa között az ír harcos 180 millió dollárral gazdagodott, amelyből 158 millió a befektetéseiből és saját whiskey-márkájának az értékesítéséből származik. Conor McGregor a vizsgált időszak alatt mindössze egyszer lépett az oktagonba: az idén január 24-én kiütéssel kikapott Dustin Pioriertől.

A lista második helyén Lionel Messi, a Barcelona argentin futballsztárja áll 130 millióval, Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál ásza pedig 120 millióval a harmadik pozícióban tanyázik.

A top 5-be még a Dallas Cowboys amerikaifutballistája, Dak Prescott (107,5 millió) és LeBron James, a Los Angeles Lakers kosarasa (96,5 millió) került be.

A keresetekbe beszámították a pénzdíjakat, fizetéseket és bónusz juttatásokat, továbbá a szponzori szerződésekből, fellépti díjakból és jogdíjakból befolyó jövedelmeket is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik